podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Novice Trebnje

Na občnem zboru TD Trebnje izpostavili lanskoletne aktivnosti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.03.2016 18:45

Na 37. občnem zboru Turističnega dru&scaron;tva Trebnje so pregledali delovanje v preteklem letu.<br />

V januarju so predstavljali turistično ponudbo občine Trebnje na sejmu Turizem in prosti čas - Alpe Adria v Ljubljani. Na tadebeli četrtek so v Trebnje ponovno pripeljali ptujske kurente. Ob dnevu mučenikov so presenetili in obdarovali občane.

Sodelovali so v projektu »Radi delamo dobro« in aprila predstavljali turistično ponudbo Trebnjega v Mercator centru v Trebnjem. Ob dnevu zemlje so v aprilu organizirali že tradicionalno čistilno akcijo mesta Trebnje. Prvomajsko kresovanje na Vrhtrebnjem in pohod na Vrhtrebnje sta se med domačini že prijela. K sodelovanju so poleg KŠOT-a povabili tudi TREMS in DŠKT Partizan Mirna in imeli medobčinsko kresovanje.
Za udeležence so tudi lani priskrbeli brezplačni golaž, zavrteli pa so se lahko ob igranju ansambla Azalea. V maju so pripravili delavnico v naravi z Jožetom Kukmanom, ki je bila zelo dobro obiskana. Za priprave na že 27. prireditev »Iz trebanjskega koša« so imeli natanko 3 tedne časa in vnovič zmanjšana sredstva.


Ob prazniku KS Trebnje je njihova članica Irena Blaznik prejela priznanje za svojo unikatno keramiko, s katero je pripomogla k prepoznavnosti in promociji Trebnjega. V septembru so se ob dnevu turizma in evropskem tednu mobilnosti odzvali na poziv Občine Trebnje in za najmlajše tako pripravili sprehod z levčkom po Trebnjem. Tudi sami so bili zelo presenečeni nad zelo številčnim odzivom vrtčevskih otrok. V decembru pa so ponovili delavnico o zdravilnih zeliščih z  Jožetom Kukmanom.