902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Novo mesto

Novomeško sodišče z novimi prostori

Piše: STA

Čas objave:
13.07.2022 08:37

Ministrstvo za pravosodje namerava od Term Krka kupiti del prostorov v poslovnem kompleksu Hedera na Ljubljanski cesti 26 v Novem mestu in jih nameniti za potrebe novomeškega sodišča. To bo med drugim dobilo dodatne prostore za arhiv.

Osem delov stavbe na naslovu Ljubljanska cesta 26 je trenutno že v lastništvu ministrstva, v njih pa deluje del novomeškega sodišča. Z nakupom preostalega dela stavbe in dodatnim enostavnim gradbenim posegom bo sodišče pridobilo dodatne prostore za delovanje, med drugim za razširitev arhiva.

Ministrstvo bo za poslovne prostore s površino 659 kvadratnih metrov, arhivske prostore v kleti s površino 179 kvadratnih metrov in parkirna mesta s površino 161 kvadratnih metrov odštelo 855.000 evrov. Denar za nakup je z nedavno uvrstitvijo v načrt razvojnih programov 2022-2025 zagotovila vlada.



Nakup je po mnenju ministrstva nujen tudi zaradi načrtovane prenove prostorov sodišča v omenjeni stavbi, ki je v pripravi. Zaradi prenove, ki bo obsegala tudi sanacijo tlakov in izgradnjo dvigala, bo namreč treba začasno izseliti del sodišča, ki ga nameravajo umestiti v kupljene prostore. "S tem se bomo izognili tudi dodatnemu najemu prostorov, ki bi bil potreben zaradi začasne selitve dela sodišča," so navedli za STA.

Z nakupom ministrstvo tudi sledi cilju, da poskuša pravosodne organe na novomeškem okrožju, ki trenutno delujejo v več stavbah, umeščati tako, da so njihovi prostori na čim manj lokacijah.