Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Novo mesto

Mihalinčeva odpovedala nastop v Novem mestu

Piše: STA

Čas objave:
21.01.2020 13:29

Sprinterka Maja Mihalinec, ki je bila izbrana za najboljšo slovensko atletinjo lanskega leta, je zaradi lažje poškodbe odpovedala nastop na sredinem troboju Slovencev, Srbov in Hrvatov v Olimpijskem vadbenem centru Novo mesto. Tina Šutej v skoku s palico bo tako prvo ime gostiteljice novega tekmovanja z 11 posamičnimi disciplinami.

"Nastope v zimski sezoni sem že pred časom načrtovala za konec januarja ali v začetku februarja. Potem, ko je ta troboj dokaj nenadoma prišel na urnik tekmovanj, sem se sprva odločila, da bom nastopila na njem, četudi iz polnega treninga. A me je prejšnji teden zategnilo v mečni mišici desne noge. Ker še vedno čutim bolečine, sem nastop odpovedala," je po treningu povedala Mihalinčeva, dvanajsta v teku na 200 metrov na lanskem svetovnem prvenstvu v Dohi.

Kot je pojasnila, zdravje postavlja na prvo mesto, zato ne bo tvegala dodatnega poslabšanja poškodbe. Upa, da bo lahko povsem nared za prvi nastop v zimi, ki ga načrtuje v nemškem Bochumu 31. januarja.

"Sicer pa zame letošnja dvoranska sezona ni najpomembnejša v olimpijskem letu, ko je na programu na prostem tudi evropsko prvenstvo. Na svetovnem dvoranskem prvenstvu marca na Kitajskem bom nastopila glede na počutje in dosežke na tekmah v naslednjem obdobju," je dodala 30-letna Mozirjanka.

Na sredinem troboju, tekmovanje se bo začelo ob 16. uri, bo poleg Zale Istenič namesto Mihalinčeve za Slovenijo na 60 m nastopila Vika Rutar.