podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Novo mesto

Mešani pevski zbor Pomlad išče nove pevce!

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.09.2016 16:58

Člani Mešanega pevskega zbora Pomlad v septembru začenjajo novo pevsko sezono, ki bo nadvse pestra in zato k sodelovanju vabimo nove pevce! Vse kar potrebuješ je dobra volja in predhodni dogovor za avdicijo.


Več info na FB povezavi https://www.facebook.com/events/1823995877829512/


Mešani pevski zbor Pomlad iz Novega mesta je bil ustanovljen na pobudo Zveze kulturnih organizacij in prve zborovodkinje zbora Jožice Prus leta 1992 in bo v sezoni (2012/13) praznoval 20-letnico delovanja. Da je bil predlog na mestu, je dokazal izreden odziv mladih, ki je omogočil delovanje zbora že v isti sezoni. Sprva se je zbor predstavljal predvsem v domačemu okolju, na samostojnih koncertih, tradicionalnih božičnih koncertih v Frančiškanski cerkvi v Novem mestu ter kot gostitelj drugih zborov. Sčasoma si je na podlagi rezultatov z območnih in medobmočnih revij ustvaril ugled v Novem mestu in njegovi širši okolici, začel pa se je predstavljati tudi izven meja dolenjske regije in Slovenije. Po 25-tih letih je bila Pomlad prvi zbor iz tega dela Slovenije, ki se je udeležil največjega slovenskega zborovskega tekmovanja Naša pesem v Mariboru. Uspešno delo potrjujejo številni uspehi na tekmovanjih doma in v tujini:
Kot eden izmed kulturnih programov v javnem interesu Mestne občine Novo mesto si Pomlad, poleg kakovostnega zborovskega ustvarjanja, prizadeva promovirati zborovsko petje in spodbujati širšo javnost h kulturnemu udejstvovanju. Tako je nosilec dveh projektov:

-PESEM POVEZUJE: (od leta 2002 dalje) je koncertni cikel, ki zajema medsebojno povezovanje in sodelovanje pevskih zborov iz Slovenije in tujine. Cilj projekta je poleg strokovnega sodelovanja z zbori tudi promocija dolenjske kulture v drugih krajih ter promocija zborovskega petja nasploh.
-POpMLAD: (od leta 2004 dalje), projekt ki stremi k popularizaciji zborovskega petja in povezovanju glasbenih zvrsti, s poudarkom na širjenju zanimanja za zborovsko ustvarjanje med mladimi.

Zbor vodi zborovodkinja Alenka podpečan, letošnja sezona je 25ta po vrsti, zaznamovala jo bo kopica koncertov, konec novembra pa bo tudi tekmovalno obarvan, ko se bodo Pomladniki z glasbo 5 kontinentov predstavili na tematskem zborovskem tekmovanju "Sozvočenja"