boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Novo mesto

Mariborsko Združenje varnih hiš NISO prevaranti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.02.2013 11:27

Iz Društva za življenje brez nasilja so včeraj sporočili, da iz Združenja varnih hiš Nova Slovenije, v imenu Varne hiše Novo mesto pobirajo prispevke, kar pa v omenjenem združenju strogo zanikajo.

V sporočilu so zapisali: 
"Združenje varnih hiš NOVA Slovenije, Prisojna 17, 2000 Maribor že več let pomaga žrtvam nasilja (ženskam, otrokom, moškim), ki se zatečejo v naše varne hiše na več lokacijah v Sloveniji.

Združenje varnih hiš NOVA Slovenije zbira prostovoljne prispevke povsem legalno na osnovi veljavnega dovoljenja upravne enote. Prilagamo kopijo veljavnega dovoljenja. Vse veljavne dokumente (veljavno dovoljenje, pooblastilo, priponke, žigosane pole od upravne enote, na katere se darovalci podpišejo itd.) imajo sodelavci vedno s seboj in jih z veseljem pokažejo vsem strankam, ki tako lahko vselej preverijo identiteto naših sodelavcev in identiteto Združenja varnih hiš Nova Slovenije. O tem so seznanjene tudi Policijske postaje v Sloveniji. Prilagamo kopijo vročitve obvestila vsem večjim policijskim postajam v Sloveniji. Zato naši sodelavci nimajo nobene potrebe, da se sklicujejo na Varno hišo Novo mesto, saj imajo vse potrebne dokumente Združenja varnih hiš Nova Slovenije vedno s seboj, vključno s priponkami, ki so vsem ljudem dobro vidne.

Le s pomočjo zbranih prispevkov posameznikov in podjetij lahko opravljamo še naprej naše poslanstvo in pomagamo žrtvam nasilja po naših najboljših močeh. Prostovoljni prispevki so življenjskega pomena za naše združenje."


Predsednik Združenja, Aleksander Kamenik je v pogovoru za Radio Krka povedal, da ne ve zakaj bi se izdajali, da pobirajo prispevke za katerokoli drugo varno hišo kot za svojo, ker že 10 let na ta način, z vso ustrezno dokumentacijo oziroma dovoljenji zbirajo prispevke za omenjeno Združenje. Dejstvo pa je, da so prispevke zbirali tudi na našem koncu, za kar pa se vsem, ki so kakorkoli pomagali iskreno zahvaljuje, hkrati pa dodaja, da ime Varne hiše Novo mesto v ta namen ni bilo nikoli zlorabljeno.

Aleksander Kamenik, predsednik Združenja varnih hiš Nova Slovenije