pasco-kruh Svet24.si

Kruh s podgano? Hvala, a nisem več lačen

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

fake news mediji lazne novice pf Reporter.si

V slovenskih medijih ostajamo samo še mazohisti, ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Novice Velika Loka

Maja pogorela lovska koča z novim objektom in streho

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.07.2017 08:30

Lovski družni Velika Loka je drugega maja letos pogorela koča na Zagriču pri Primskovem, ostala sta le hladilnica in nadstrešek, ki so ga postavili le teden dni pred požarom. Škode je za več kot 120 tisoč evrov. Med tem ko čakajo na zaključek policijske preiskave, ki bo pokazala vzrok požara, so se tamkajšnji lovci že lotili obnove koče.

Dela, da bo koča videti kot pred usodno majsko nočjo oz. zgodnjim jutrom, je ogromno. Požar je glavni objekt, ki je zrasel pred približno sedmimi desetletji, povsem uničil, zato so ga porušili in na njegovem mestu zgradili novega, nova pa je tudi že streha. Na novo bo treba urediti še vodo in elektriko, vzidati okna in vrata nabaviti notranjo opremo in uredit fasado. Kočo si želijo čim prej vsaj zapreti, notranje pa jo bodo opremili, ko bo denar.

Pogorelo je skoraj vse: kuhinja, jedilnica, mize, stoli, v štirih sobah deset postelj, nekaj trofej, ognjeni zublji so uničili zgodovinske listine, umetniške slike in stare fotografije. Zagorelo je v predelu strehe objekta – a vzrok še ni znan.

Na denar od zavarovalnice tako lovska družina še čaka, so pa dobili nekaj akontacije, pa tudi trebanjska občina je za obnovo pogorele koče na junijski seji iz proračunskih rezerv zagotovila osem tisoč evrov.