pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Novice Mirna

LEK podlaga za energetski razvoj občine

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.04.2013 13:55

Lokalni energetski koncept (LEK), ki ga je mirnski občinski svet sprejel na včerajšnji, 19. redni seji, je temelj za iskanje rešitev na področju energetske oskrbe v občini.

Občinski svet se je seznanil tudi z realizacijo lanskega proračuna, s posebnim sklepom pa prerazporedil 154 tisoč evrov na področje rednega vzdrževanja cest.

„Ta dokument omogoča Občini Mirna, da se bomo v prvi vrsti lahko prijavili na razpise na nivoju države, ki govorijo o energetski sanaciji objektov v občinski lasti, če jih bo država še razpisovala. Upamo, da jih bo. LEK nam tudi že omogoča, da bomo šli v izvedbo projekta daljinsko ogrevanje na lesno biomaso in seveda od tukaj naprej vse ostale projekte,“ pravi župan Občine Mirna Dušan Skerbiš.

Prvi projekt, s katerim je torej LEK močno povezan, je projekt daljinskega ogrevanja na lesno biomaso DOLB Mirna, s katerim bi se od septembra 2014 lahko ogrevali šola s telovadnico in vrtec, dom Partizan, zdravstvena postaja, pošta in bloki na Sokolski ulici. Drugi veliki projekt pa je energetska sanacija doma Partizan, ki pa bo mogoča šele, ko bo občina legalizirala pred poltretjim desetletjem zgrajeni prizidek doma in pridobila gradbeno dovoljenje.


Ostali sklepi:

Občinski svet Občine Mirna se je včeraj seznanil tudi z zaključnim poročilom o izvrševanju proračunu v preteklem letu. Na prihodkovni strani je bila realizacija 67,5-odstotna, kar pomeni, da je bilo realiziranih nekaj manj kot 2,3 miljona od načrtovanih skoraj 3,4 milijona evrov, na odhodkovni pa je bilo realiziranih 2,2 milijona od načrtovanih skoraj 3,5 milijona evrov, kar pomeni 63,4-odstotno realizacijo). Nižja realizacija je predvsem posledica projekta gradnja odprtega širokopasovnega omrežja, za katerega je občina predvidela 373 tisoč evrov, a ker je Občina Mirna formalno vstopila v konzorcij sedmih občin šele 1. julija lani, je projekt do takrat potekal preko Občine Trebnje. Eden od razlogov za nižjo realizacijo je tudi delno uspešna prodaja nepremičnin, ki predvsem na območju zazdalnega načrta Roje IV ni potekala tako, kot so si v občinski upravi želeli.

Občinski svet je s sklepom o prerazporeditvi proračunskih sredstev za upravljanje in tekoče vzdrževanje lokalnih cest, javnih poti in obcestnih površin namenil dodatnih 154 tisoč evrov, saj bi v proračunu načrtovanih 190 tisočakov ne zadoščalo niti za poplačilo vseh stroškov letošnje zimske službe in poškodb, ki jih je huda zima pustila za sabo.

Dušan Skerbiš o LEKu