bencin Svet24.si

Nič več spreminjanja cen bencina na 14 dni?

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Brežice

Kruh - naš vsakdanji spremljevalec

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.01.2016 06:40

Pravijo, da dobrega kruha ne naredi moka, ampak roka. Predstavitev KRUH – NAŠ VSAKDANJI SPREMLJEVALEC, pripravljajo danes ob 17. uri v Dvorani Savice Zorko, v Knjižnici Brežice.

Kruh je eno najstarejših pripravljenih živil. Prvi dokazi o peki kruha segajo 30.000 let nazaj, ko so na posebnih terilnih skalah našli ostanke škroba, za katere domnevajo, da so ostanki neke vrste moke za kruh. Žito je postalo osnovna surovina za kruh približno 10.000 let pr. n. št., ko so ljudje začeli s poljedelstvom. Prve vrste kruha niso vsebovale kvasa, saj kruh rahlo vzhaja že s pomočjo kvasovk, ki se nahajajo na zrnu samem.

Kako kruh pečemo danes, katere sestavine potrebujemo za pripravo različnih vrst le-tega in še mnogo drugih zanimivosti nam bo predstavila pekovska mojstrica Tinka Kovačič, ki je že večkrat sodelovala na tekmovanju Dnevi kruha, vina in salam, ter se uvrstila med najuspešnejše tekmovalke.

Pravijo, da dobrega kruha ne naredi moka, ampak roka.