podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Krško

Krško - Evropsko mesto športa

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.09.2015 18:49

Združenje ACES Europe je Krško prepoznalo kot mesto, ki omogoča športno udejstvovanje in rekreacijo za vse generacije kot instrument zdravja, integracije in izobraževanja, ter mu podelilo naziv Evropsko mesto športa 2016, so ta teden sporočili iz združenja ACES Europe.

Svečana razglasitev bo v Bruslju potekala 18. novembra 2015, ko bo Krško postalo član družine evropskih mest športa. Krško je h kandidaturi pristopilo v letošnjem poletju, v začetku septembra pa so predsednik komisije Gian Francesco Lupatelli ter njegova sodelavca Danilo Montanari in Berislav Čižmek iz združenja ACES Europe obiskali Krško ter si ogledali delovanje športnih društev v občini in vso športno infrastrukturo. Kot evropsko mesto športa je Krško tako dobilo tudi mednarodno priznanje ter si zagotovilo sodelovanje v največji mreži športnih mest v Evropi.

»Veseli me, da je združenje ACES Europe prepoznalo kakovostno delo naših športnih društev, klubov, športnikov in prostovoljcev ter da smo skozi leta uspeli zagotoviti infrastrukturo, ki omogoča športno udejstvovanje tako na profesionalnem kot tudi rekreativnem področju vseh generacij,« je dejal župan občine Krško mag. Miran Stanko.

Župan občine Krško Miran Stanko o nazivu