stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Krško

Krški župan razrešil podžupanjo Brigito Piltaver Imperl

Piše: STA

Čas objave:
05.02.2024 08:04

Župan Mestne občine Krško Janez Kerin je z 31. januarjem z mesta podžupanje razrešil Brigito Piltaver Imperl, sicer tudi mestno svetnico Gibanja Svoboda. Kot je povedal za STA, se je za tak korak odločil zaradi izgube zaupanja.

Kerin verjame, da bo Piltaver Imperl kljub razrešitvi kot mestna svetnica delovala tvorno in v dobrobit občine, "kar mi je v pogovoru, ki sva ga imela, nekako tudi zagotovila", je dejal.

Neuradno naj bi bil eden od razlogov za razrešitev, da je zdaj že nekdanja podžupanja na sejah mestnega sveta večkrat glasovala v nasprotju z dogovori znotraj neformalne koalicije, med drugim tudi proti proračunoma za leti 2024 in 2025. Kerin priznava, da je to bil eden od razlogov, a nikakor ne edini in da je bilo razlogov več. "Šlo je za skupek njih," je dejal. Podrobneje pa jih ne pojasnjuje.


Piltaver Imperl je mestna svetnica Gibanja Svoboda, ki v mestnem svetu skupaj z županovo Modro Smerjo in SDS na podlagi dogovora o medsebojnem sodelovanju tvori neformalno koalicijo. Kerin na vprašanje, kaj razrešitev podžupanje pomeni za sodelovanje omenjenih strank, odgovarja, da se bo to še pokazalo. "So pa določeni svetniki Gibanja Svoboda v preteklosti glasovali v nasprotju z podžupanjo, zato verjamem, da bomo omenjeno neformalno koalicijo ohranili in bomo še naprej skupaj podpirali dobre projekte," je dejal.

Ali bo imenoval novo podžupanjo, pa še ne ve. Za zdaj za to ne vidi razlogov.

Razrešitev Piltaver Imperl je sicer že druga razrešitev podžupanje v mandatu Kerina. Aprila lani je prav tako zaradi izgube zaupanja z mesta podžupanje razrešil Ivanko Černelič Jurečič (Modra smer).