podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Krško

Krški občinski svet o strategiji primarnega zdravstvenega varstva

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.12.2015 11:22

Svetnice in svetniki Občinskega sveta Občine Krško so na včerajšnji in hkrati zadnji letošnji redni seji med drugim sprejeli osnutek strategije primarnega zdravstvenega varstva do leta 2025, sprejeli predlog letnega programa za šport ter osnutek odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča.

Strategija primarnega zdravstvenega varstva za naslednjih deset let
Kot je poudaril župan mag. Miran Stanko, je cilj strategije uskladitev obstoječih razmerij z zakonodajo in priporočili organov, ki so v RS zadolženi za nadzor javne porabe. Računsko sodišče je namreč v letih 2007 in 2008 revidiralo podeljevanje koncesij v osnovni zdravstveni dejavnosti, s katero je želelo opozoriti na nepravilnosti in pomanjkljivosti, občinam pa priporočilo, da izdela usmeritve za nadaljnji razvoj. S strategijo primarnega zdravstvenega varstva v občini Krško želijo slediti usmeritvam za nadaljnji razvoj zdravstvene dejavnosti na primarni ravni s ciljem, da javna zavoda ZD Krško in Lekarna Krško ostaneta osrednja izvajalca zdravstvene dejavnosti na območju občine. Ob tem še poudarjajo, da je potrebno povečati preskrbljenost občanov z zdravstvenimi programi vsaj do ravni slovenskega povprečja.

Sprejeli letni program športa za 2016
V skladu z zakonom o športu se izvajanje nacionalnega programa športa v lokalni skupnosti določi z letnim programom športa, ki določa programe športa, ki se sofinancirajo iz javnih sredstev, obseg in vrsto dejavnosti. Za njegovo izvajanje je občinski svet sprejel pravilnik o vrednotenju športnih programov s podrobnimi merili za izbiro programov. Izvajalce programa izbere strokovna komisija na podlagi javnega razpisa, ki je objavljen konec leta za prihodnje leto. S sprejetim letnim programom športa so konkretno razporejena sredstva po posameznih dejavnostih glede na načrtovana sredstva v proračunu 2016 znaša 360.000,00 evrov brez investicij.

Osnutek odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča

Po skrajšanem postopku so svetnice in svetniki sprejeli tudi spremembo odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča, s katerim bo enostavnejše umeščanje poslovnih subjektov v občino Krško oz. lažje pridobivanje zemljišč, ustvarjanje boljših pogojev za posameznike s stanovanjskim problemom, preprečitev pridobivanja nezazidanih stavbnih zemljišč »na zalogo«, urejenost zemljišč in stavb. Hkrati pa so sprejeli tudi predlog sklepa o določitvi vrednosti točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča na območju občine za prihodnje leto, ki znaša 0,00150 evra /m2/mesec (v letu 2015 je bila ta vrednost 0,00151 evra/m2/mesec).

V letu 2016 ob prazniku občine tudi jubilejna priznanja
Med drugim je Občinski svet občine Krško sprejel tudi spremembo odloka o priznanjih občine Krško, po katerem bodo ob občinskem prazniku poleg ostalih nagrad podelili tudi jubilejna priznanja občine Krško.