podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Novo mesto

Krka bo objavila polletne rezultate

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
28.07.2016 05:26

Krka in Telekom Slovenije bosta danes objavila poslovne rezultate za prvo letošnje polletje, hkrati pa bosta postregla tudi s četrtletnimi številkami. S tem se začenja sezona objav polletnih rezultatov največjih slovenskih podjetij.

Krka je na ravni skupine prvo četrtletje v medletni primerjavi končala s štiriodstotno rastjo prihodkov in s 27-odstotnim padcem čistega dobička. Padec dobička so v družbi pripisali predvsem prevrednotenju vrednosti izvedenih finančnih instrumentov, pa tudi manj ugodnim učinkom gibanja tečaja ruskega rublja v primerjavi z evrom.

Padec dobička je pričakovati tudi v drugem četrtletju, a bo ta zaradi stabilizacije rublja verjetno nekoliko manjši kot v prvih treh mesecih leta, nekoliko pa naj bi v letni primerjavi padli tudi prihodki v drugem trimesečju. Kot je pred časom na skupščini družbe razkril predsednik uprave Jože Colarič, so se namreč polletni prihodki v primerjavi z enakim lanskim obdobjem zvišali za približno odstotek.


Polletno poslovanje bo razkril tudi Telekom Slovenije, ki je prvo četrtletje na ravni skupine ustvaril tri odstotke manj prihodkov kot leto prej, in sicer 176 milijonov evrov, čisti dobiček pri 9,8 milijona evrov pa se je povečal za 16 odstotkov.

Kot je v začetku maja ob predstavitvi rezultatov za prvo četrtletje dejal prvi mož Telekoma Rudolf Skobe, je največji slovenski telekomunikacijski operater v prvem četrtletju posloval pomembno bolje kot v enakem obdobju lani. Prve tri mesece je označil kot izredno dobre, ob tem pa poudaril, da bodo preostala četrtletja zahtevna.