Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Novice Brežice

Komunala Brežice med finalisti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.11.2016 15:32

Komunala Brežice na leto izvede več kot 30 inovativnih projektov, s katerimi skrbi za okoljsko ozaveščanje svojih občanov. Prav inovativnost na tem področju je eden od razlogov, da je brežiška komunala, ki velja za eno najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas, med finalisti Slovenskih nagrad za družbeno odgovornost Horus 2016. Po mnenju 16-članske strokovne komisije se poteguje kar za dve nagradi, in sicer za nagrado Horus 2016 za strateško celovitost v kategoriji majhnih podjetij in za priznanje Press.

V prvem krogu ocenjevanj so se med finaliste uvrstila vsa podjetja in zavodi, ki so dosegla vsaj 51 odstotkov vseh možnih točk. V drugi krog, ki bo potekal vse do konca novembra, se je tako poleg inovativnega, družbeno odgovornega in okolju prijaznega brežiškega komunalnega podjetja uvrstilo še 18 prijavljenih kandidatov. Zmagovalci nagrade Horus, ki jo letos podeljujejo že osmič in s katero želijo nagraditi celovite pristope podjetij k odgovornosti za vplive na ljudi in naravo, bodo znani v začetku decembra.

Nagrada Horus je del nacionalne strategije ozaveščanja za večjo družbeno odgovornost, ki jo na ta način izvajajo številna strokovno-interesna združenja v sodelovanju z Inštitutom za razvoj družbene odgovornosti (IRDO) in s Slovenskim društvom za odnose z javnostmi (PRSS), ki nagrade tudi podeljujeta v sodelovanju s številnimi partnerskimi organizacijami, kot so Ameriška gospodarska zbornica, CNVOS – Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Društvo za marketing Slovenije, Društvo novinarjev Slovenije, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj, Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Štajerska gospodarska zbornica, Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Zavod PIP, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager.


Javno podjetje Komunala Brežice upravlja sedem javnih vodovodnih sistemov, tri kanalizacijske sisteme (Brežice, Obrežje in Globoko), 182 ekoloških otokov za ločeno zbiranje odpadkov, pokopališče in tržnico v Brežicah, občinske in zasebne večstanovanjske objekte ter poslovne prostore. Osnovno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda, ter omogočiti kakovostno bivanje v zdravem in čistem okolju.