20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Novice Novo mesto

Javne razprave o Strategiji razvoja MO Novo mesto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.09.2016 12:07

Mestna občina Novo mesto (MONM) začenja javne razprave na temo Strategije razvoja do leta 2030. Novomeški turizem potrebuje jasno identiteto, športniki ustrezno infrastrukturo, poskrbeti je treba za najmlajše, urediti prometno podhranjene dele mesta, posebno pozornost pa nameniti tudi prenovi in oživitvi mestnega središča.

Strategijo razvoja Mestne občine Novo mesto, pravi novomeški župan Gregor Macedoni, bomo snovali skupaj, zato so k sodelovanju povabljeni vsi, ki jih ta področja raznimajo, da svoja mnenja in predloge prispevajo na javnih razpravah, ki bodo v prostorih Kulturnega centra Janeza Trdine.

Prva razprava se začenja v torek, 20. septembra, ob 17. uri v večnamenski dvorani Kulturnega centra Janeza Trdine. Na uvodnem dogodku bo župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni predstavil vizijo strategije razvoja, prav tako bo predstavljena pred kratkim izdelana demografska študija občine, ki kaže zanimive trende in je pomembna osnova za pripravo dobro premišljenih ukrepov.

Sledile bodo še tri tematske delavnice. Delavnica Skrb za okolje, trajnostni prostorski razvoj in mobilnost se bo odvijala v četrtek, 22. septembra, ob 17. uri v avli Kulturnega centra Janeza Trdine. Delavnica Družbene dejavnosti bo v torek, 27. septembra, ob 17. uri v avli Kulturnega centra Janeza Trdine. Razprave se bodo zaključile z delavnico Gospodarstvo, ki bo v torek, 4. oktobra, ob 17. uri, v avli Kulturnega centra Janeza Trdine.