podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Novo mesto

Gostja v studiu: Vida Čadonič Špelič

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.12.2015 13:49

V studiu radia Krka smo gostili direktorico novomeške občinske uprave, gospo Vido Čadonič Špelič. Spregovorili smo o dosedanjem delu občine pa tudi o načrtih za prihodnje.

Mineva skoraj leto dni odkar je Vida Čadonič Špelič nastopila funkcijo direktorice novomeške občinske uprave. Poudarja, da je za dobro delovanje občine polega župana potrebno imeti tudi dobro ekipo, ki je med seboj sposobna hitro in učinkovito sodelovati. Zaradi tega se je tudi odločila, da kot svetnica, ki je dobro poznala delo uprave, z željo po premikih naprej, prevzame funkcijo direktorice občinske uprave.

Občina je v tem času šla skozi reorganizacijo, devetih uradov in oddelkov so združili v štiri, z namenom, da bi procesi odločanja tekli hitro in učinkovito. Kot pravi je v proračunu za naslednji dve leti veliko denarja namenjega investicijam. Izpostavila je investicijo v nov vrtec v Bršljinu in da jih čaka še veliko dela na cestah in pločnikih. Kot pravi se vsi na občini trudijo za dvig kakovosti življenja v naši občini.


Čadonič Špeličeva pa je na koncu pogova zavrnila tudi vse govorice okoli tega, da naj bi postala direktorica Zdravstenega doma Novo mesto, kot pravi ostaja na občini.

Pogovor z Vido Čadonič Špelič