oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Novice Novo mesto

Gogini novomeški poletni večeri

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.07.2016 07:26

Gogini novomeški poletni večeri so literani večeri, koncerti in predstave. Vstopnine ni, večeri so na terasi pred založbo Goga, v primeru slabega vremena pa v atriju knjigarne. Njihovi gostje so mojstri/ce besede in glasbe. Ta teden gostijo znanstvenico svetovnega formata in legendarna glasbenika.

(Foto: goga)
Nocoj ob 20. uri pripravljajo predstavitev knjige Kuhinja z razgledom avtorice Svetlane Slapšak. Pogovor bo vodil Jože Rozman.

Kuhinja z razgledom je knjiga, namenjena gurmanom, pa tudi vsem tistim, ki jih zanima izvor naših korenin – hrana je temelj življenja, pa naj gre za pleme v pragozdu ali prefinjeni francoski dvor Katarine Medičejske. Da gre za vrhunska besedila, priča nagrada Mirka Kovača za najboljšo knjigo esejev v regiji, ki jo je prejel nekoliko krajši izbor pričujočih esejev, v srbščini objavljen pod naslovom Leteći pilav.
Svetlana Slapšak je doktorica antičnih študij in znanstvenica svetovnega formata. Bila je redna profesorica za antropologijo antičnih svetov in antropologijo spolov ter dekanja na Fakulteti za podiplomski humanistični študij v Ljubljani. Je avtorica več kot tridesetih knjig in številnih strokovnih člankov. V pogovor jo bo zapletel Jože Rozman, poznavalec vina in kulinarike.

Sobota, 16. julij, ob 21:00
Terasa pred knjigarno Goga

Vladko Stefanovski & Vasko Atanasovski

Koncert
Srečanje dveh izjemnih, legendarnih glasbenikov nam prinaša čudovito in dih jemajoče glasbeno popotovanje.
Kitarist Vlatko Stefanovski je še kot najstnik v rodni Makedoniji oblikoval skupino Leb i sol, ki je postala eno najpomembnejših imen glasbene scene bivše Jugoslavije, sredi devetdesetih pa razvil odlično solo kariero. V zadnjih letih koncertira po vsem svetu z vrhunskimi sodelavci, kot so Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Jan Akkerman, Theodosii Spassov, Manu Katche in mnogi drugi.
Vasko Atanasovski je eden najustvarjalnejših slovenskih skladateljev in glasbenikov, znan predvsem po transžanrskih sodelovanjih s svetovno znanimi jazz, rock, klasičnimi in tradicionalnimi glasbeniki. Koncertiral je že na Kitajskem, v Indiji, Ameriki, Argentini in Evropi, s Stefanovskim pa sodeluje zadnja štiri leta. Prav tako je sodeloval z uveljavljenimi glasbeniki, kot so Marc Ribot, Hindi Zahra, Michel Godard, Living Colour ...

Vlatko Stefanovski (kitara)
Vasko Atanasovski (saksofon, flavta)