Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Novice

GEN-I je za popuste na računih odjemalcev že drugič letos namenil skoraj 1 milijon evrov

Piše: R.K.

Čas objave:
16.06.2023 11:00

Odjemalci GEN-I so na računih za električno energijo in zemeljski plin prejeli že drugi popust za varčevanje z energijo, odkar v Sloveniji za vse dobavitelje električne energije in zemeljskega plina veljajo navzgor omejene cene. Skupna vrednost popustov za znižano porabo energije v obdobju od januarja do marca, ki jih bo GEN-I namenil svojim odjemalcem, bo ponovno skoraj 1 milijon evrov. S tem je GEN-I skupno vsoto vseh letos obračunanih popustov, namenjenih odjemalcem za privarčevano energijo, povečal na skoraj 2 milijona evrov.

Gospodinjski odjemalci GEN-I so v prvih treh mesecih letošnjega leta v primerjavi z enakim obdobjem lani skupaj zmanjšali porabo zemeljskega plina za 13 % in električne energije za 1 %. Odjemalci zemeljskega plina so tako v teh dneh že drugič letos na računih deležni 26 evrov popusta. S tem popustom je povprečni prihranek odjemalca, ki mu zemeljski plin dobavlja GEN-I, za prve tri mesece letošnjega leta dosegel dobrih 90 evrov. Z manjšo porabo so si namreč odjemalci lahko delno tudi sami znižali mesečne račune.

Višina skupnih popustov, ki jih je GEN-I v času reguliranih cen namenil svojim odjemalcem, se je z junijskima popustoma povišala na skoraj 2 milijona evrov. Tudi v prihodnjih mesecih bodo odjemalce spodbujali k uporabi energentov na način, ki jim lahko zniža mesečni račun. Nasvetom za varčno rabo so v tem letu na spletnem portalu za uporabnike Moj GEN-I dodali individualne prikaze porabe in primerjavo porabe s primerljivimi gospodinjstvi ter vpogled v povprečni urni odjem med delovnikom, s čimer lahko uporabniki lažje ocenijo svojo porabo in premislijo, kako bi jo lahko prilagodili za še dodatno znižanje stroškov na mesečnih računih.

V GEN-I so prepričani, da bodo nasveti, ki jih tako v obliki videovsebin kot informacij na spletnem portalu,
družabnih omrežjih in računih delijo s svojimi odjemalci, olajšali tudi prilagoditev na nov način obračunavanja omrežnine, ki so ga za prihodnje leto napovedali v Agenciji za energijo.