podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Zvornik

FOTO&VIDEO: Usodni Andrejev skok

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.08.2016 05:32

Ekstremnega športnika Andreja Beuca, sicer Krčana, reševalci še vedno iščejo. Posavje je zavito v žalost, saj je 33-letni Andrej bil priljubljen in znan domačin. Na njegovem FB profilu se prijatelji in znanci poslavljajo na tragično preminulega športnika.

Prireditev Skoki z mosta v Zvorniku je po 25 letih organizirala občina Zvornik in tamkajšnja mestna uprava, ki je v uradnem obvestilu napisala, da so 25. julija pregled s potapljači o varnosti dna reke Drine za skoke.

Andrej Beuc, 33-letni ekstremni športnik in poklicni padalec, je iz približno 20 metrov skočil z mostu Aleksandra Karađorđevića v reko Drino. Po skoku je dvakrat še izplaval na površje, z roko signaliziral, da potrebuje pomoč in izginil v motni vodi.

Prireditev so takoj prekinili in začeli z reševalno akcijo s potapljači in reševalci, a Andreja niso našli. Reševalni akciji so se ponoči pridružili tudi potapljači iz Beograda.

Mestna uprava je sinoči v uradnem obvestilu medijem sporočila, da so vsi skakalci pred udeležbo v prireditvi podpisali izjave o prevzemu odgovornosti za skok ter bili seznanjeni s stanjem vode in vremenskimi razmerami tisti dan. Andrej je namreč dan prej želel nastopiti tudi na skokih z mostu v Jajcu, a se je skoku zaradi neustreznih razmer odpovedal.


Andrejev prijatelj in ravno tako ekstremni skakalec iz Kragujevca, Marko Pavlović je povedal: "Še sem v šoku, težko je komentirati.“

Andrej Beuc je bil rojen 18.09.1982. v Krškem, je profesionalni padalec, ki je imel pri skokih tudi veliko izkušenj. Domačini so zanj velikokrat navijali tudi na prireditvi Skok v reko Krko v Borštu pri Cerkljah ob Krki.


Skok Andreja Beuca (Video: RTRS)