Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Novice Novo mesto

FOTO&VIDEO: Skoki v Krko - Kandijski most 2016

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.09.2016 07:22

V novomeškem mestnem jedru, na reki Krki in bližnji okolici bo danes že tradicionalna - 4. prireditev Krka živi, ki jo v sodelovanju z različnimi partnerji pripravlja Agencija za šport Novo mesto. Športni del prireditve se je začel s tekmovanjem v daljinskem plavanju od Kandijskega do Železniškega mostu, nato pa še poslastica, skoki v Krko.

Na drugi tekmi v daljniskem plavanju na naši Krki je sodelovalo 6 tekmovalcev in ena tekmovalka
Plavalci so morali preplavati 1400 metrov dolgo progo med kandijskim in železniškim (konzolnim) mostom. Najhitrejši je bil, tako kot lani, Rok Kerin član Plavalne akademije Roka Kerina iz Krškega. Za progo je poteeboval 22 minut in 21 sekund, drugi je bil Miro Kramarič, član Triatlon kluba Novo mesto, ki je 1400 metrsko razdaljo premagal v 23 minutah in 37 sekundah. Tretje mesto pa si je priplaval Milan Žmavc iz Novega mesta.

Skoki v Krko

Vrhunec dneva se bo začel ob 15. uri, s preizkusom skakalnice za skoke v vodo. Samo tekmovanje se bo začelo ob 16. uri, ki ga bo letos z glasbo otvorila Mestna godba Novo mesto. Tekmovanja v skokih v vodo iz višine Skoki v Krko – Kandijski most 2016 bo tudi tokrat štelo za zaključek slovenskega pokala in bo ponovno ponudilo mednarodno udeležbo vrhunskih tekmovalcev.

Večerno dogajanje
Po podelitvi nagrad in pokalov skakalcem v vodo, ki bo potekala na splavu pri lokalu Bara Boter pa se bo ob 21. uri na istem splavu začel pričel težko pričakovani koncert številnih novomeških glasbenikov. Koncert novomeške glasbe »Novo mesto 1976 – 2016« bo koncert zasedbe Generacija Rudolfovo in številnih gostov. Nastopilo bo kar 16 novomeških glasbenikov, ki bodo izvajali izključno novomeško glasbo in sicer glasbo skupin in glasbenika: Rudolfovo, Dan D, Drevored, Ž'kovači, Zdene Kockar in DMP. Nastopila bo ustaljena zasedba glasbenikov skupine Rudolfovo Generacija z gosti: Cveto Šali, Miro Tomšič, Tomaž Koncilja, Jure Dolinar, Gregor Štrasbergar, Tomislav Jovanovič – Tokac, Dušan Obradinovič – Obra, Tomaž Zorko – Zore, Borut Tiran, Sašo Đukič, Alan Vitezič, Marijan Pirnar, Primož Špelko in Jure Košir ter gostje The Bazookas. Novomeški večer se bo zaključil z legendarnim novomeških DJ-jem DJ Longom, ki bo vrtel glasbo do 02:00 zjutraj.

Skoki v Krko - Miran Klevišar