oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Novice Novo mesto

FOTO&VIDEO: Poskrbite za varnost med trgatvijo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.09.2016 12:00

Policisti in kriminalisti so zlasti v jesenskem obdobju v minulih letih obravnavali nekoliko več primerov vlomov v avtomobile in tatvin iz dklenjenih in odprtih objektov. Do tatvin in vlomov je prihajalo predvsem v vinorodnih območjih ter v gozdovih in na gozdnih poteh, kjer avtomobile parkirajo tisti, ki v gozdu nabirajo gobe.

Občanom policija zato svetuje, da če je le možno, vozil ne parkirajo na osamljenih in skritih mestih. Avtomobile je vedno potrebno zaklepati, zapirati okna, v vozilih pa ne puščati vabljivih predmetov, ki bi lahko postali tarča tatov. Zlasti med trgatvijo so trgači običajno v vinogradih, zidanice in drugi pomožni objekti pa so v tem času brez nadzora - odprti in odklenjeni. V njih so pogosto puščeni osebni predmeti kot so ključi avtomobilov, denarnice, mobilni telefoni in podobno. Policija zato svetuje, da so ti objekti ves čas pod nadzorom, vrednejši predmeti primerno shranjeni, tudi ob krajši odsotnosti lastnikov pa zidanice zaklenjene ali vsaj zaprte.

Občani naj bodo pozorni na sumljiva in neznana vozila in osebe, ki si ogledujejo objekte in bi se lahko pripravljale na izvrševanje kaznivih dejanj. Podatke o sumljivih osebah in vozilih naj takoj sporočijo na interventno številko policije 113. Policisti se bodo odzvali in storili vse, da zaščitijo varnost in premoženje ljudi. Že v prihodnjih dneh bodo s tem namenom pogosteje prisotni zlasti na vinorodnih območjih.

Žal pa izkušnje iz preteklih let v jesenskem obdobju kažejo tudi na slabšo varnost v cestnem prometu. Najpogostejša vzroka prometnih nesreč ostajata neprilagojena hitrost in vožnja pod vplivom alkohola. Občanom policija svetuje, da ne vozijo,če so pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi. Z
odgovornim ravnanjem v cestnem prometu bodo tako zagotavljali ne le lastne varnosti, ampak tudi varnost ostalih udeležencev v prometu.

VIDEO: Trgatev je tu, poskrbite za svoje premoženje! (Avtor: Miran Klevišar)