komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Novice Novo mesto

FOTO&AVDIO: Najboljši sladoled prihaja iz Semiča

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.09.2016 12:53

Ja, res je, najboljši sladoled prihaja iz Semiča. Vsaj tako so pokazali vaši glasovi v akciji Sladolenjska, ki jo je pripravil Razvojni center Novo mesto.

Konec avgusta se je na spletni strani www.visitdolenjska.eu zaključila dvomesečna poletna akcija, ki so jo na Razvojnem centru Novo mesto poimenovali Sladolenjska. V akciji, kjer so iskali najboljši sladoled  Dolenjske, Bele krajine in kočevsko-ribniškega območja v letošnjem letu, so lahko sodelovali vsi, ki so že kdaj pokusili sladoled pri katerem izmed ponudnikov priljubljene zmrznjene sladice v regiji JV Slovenije.

Po preštetih več kot 1.000 glasovih, je prvo mesto zasedla priljubljena belokranjska slaščičarna Nedžo Gajur Ljimani »pri Nedžotu« iz Semiča, na drugem mestu Hotel Opara iz Trebnjega, na tretje mesto pa so izglasovali Gostišče  Loka iz Novega mesta.


Kot je za radio Krka povedal zmagovalec Nedžo Ljimani, je njihov sladoled delan po receptu izpred 40 let, brez sprememb in umetnih izboljšav.

Letošnjo akcijo Sladolenjska bodo zaključili z javnim žrebanjem nagrad, ko bodo med vsemi, ki so oddali  svoj glas, podelili 30 kepic zmagovalnega, 20 kepic drugo uvrščenega in 10 kepic tretje uvrščenega  sladoleda. Žrebanje bo v soboto, 17. septembra ob 14:30 uri, na prizorišču zaključka kolesarskega  popotovanja Sava Krka Bike 2016 »Iz mesta v toplice«, na trati za Cineplexxom Tuš Novo mesto.

Nedžo Ljimani iz Slaščičarne v Semiču o sladoledu