bencin Svet24.si

Nič več spreminjanja cen bencina na 14 dni?

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Novo mesto

FOTO: Zmaga novomeških rokometašev

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.02.2013 21:08

Rokometaši novomeške Krke so si krog pred koncem rednega dela Državnega prvenstva z zmago nad RD Ribnica Riko hiše že zagotovili igranje v ligi za prvaka in s tem izpolnili cilj letošnje sezone.

Varovanci trenerja Slavka Iveziča so v 21. krogu doma gostili trenutno sedmouvrščeno ekipo RD Ribnica in slavili z rezultatom 32:25 ( 18:11). Gostje so v Novo mesto pripotovali precej zdesetkani, saj moštvo, ki ga vodi trener Mustafa Torlo, pestijo številne poškodbe ključnih igralcev. Domačini so bili tokrat precej bolje razpoloženi in vodili praktično od prve do zadnje minute, najvišjo prednost osmih zadetkov pa so si priigrali že v prvem delu pri izidu 18:10, s tem pa že nakazali upanje na novo zmago in pot v zasluženo skupino za prvaka, kar je svojevrsten uspeh v zgodovini kluba. Suhorobarji so se Novomeščanom sicer dobro upirali.

Krkaši bodo v zadnjem, 22. krogu rednega dela prvenstva v gosteh lovili novo zmago proti trenutno šestouvrščenemu prvoligašu Sviš iz Ivančne Gorice. Tudi morebitni poraz Novomeščanom ne bo odvzel šestega mesta, ki vodi v skupino za prvaka. Ribničani pa bodo moči v zadnjem krogu merili z vodilno ekipo Gorenja iz Velenja.

Pri domačih je bil Jernej Papež z 7. zadetki strelsko najbolj učinkovit, na današnjem srečanju pa je presegel mejo 200 zadetkov ( tako ima skupaj z današnjo tekmo v statistiko vpisane 203 zadetke), kar ga še vedno uvršča na prvo mesto lestvice najboljših strelcev v ligi. Tudi pri Ribnici je bil razigran Peter Batinič, ki je mrežo Novomeščanov zatresel 8-krat, z zadetkom manj pa se je na listo najboljših s 7. goli vpisal še kapetan " Suhorobarjev" Blaž Nosan.

Sodnika: oba Dobova – Humek/ Škvarč
Sedemmetrovke: Krka 2(2); Ribnica 7( 4)
Dvorana Marof: gledalcev 250


Krka: Vrbinc, Jurečič, Flajs 2, Leban 5, Lavrič 1, Didovič, Okleščen 2, Erčulj 5, Fink 2, Štangelj, Irman, Grubar, Orlič 2, Papež 7, Cvikl 4, Klobčar 2. Trener: Slavko Ivezić

Ribnica: Markovič 1, Pahulje, Merhan, Omahen 2, Zobec, Rutar 1, Nosan 7, Pucelj, Batinič 8, Klarič, Čemas 6, Perovšek, Košmerlj. Trener: Mustafa Torlo

Trener Ribnice, Mustafa Torlo: "Danes je bila Krka boljša, mi smo imeli pač preveč smole s poškodbami. Če bi bili v prvem delu bolj skoncentrirani, se bi tekma tudi v drugem delu odvijala drugače. Naknadno sta se nam poškodovala še dva igralca, tako da čestitam mojim fantom, sploh mladincem, ki so odigrali po svojih močeh."

Trener Krke, Slavko Ivezić: "Z današnjo zmago in uspehom kluba sem vesel, zato vse čestitke fantom. Kar pa se današnje igre tiče, pa ne morem biti preveč zadovoljen, saj smo v obrambi odigrali preveč mehko in neodgovorno. Ne glede na vse, bo potrebno še veliko dela in upam, da se bodo igralci zavedali tega in naredili še kak korak naprej".