oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Novice

FOTO: Z Mestno godbo Metlika v leto 2018

Piše: U.F.

Čas objave:
27.12.2017 13:18

Minulo soboto je 37 članic in članov Mestne godbe Metlika v prenovljeni športni dvorani Osnovne šole Metlika pod taktirko dirigenta Rafka Ogulina izvedlo že 22. božično-novoletni koncert »Z godbo v novo leto«.

Skoraj 2 uri trajajoči koncert, ki ga je povezovala Brigita Petric, je postregel s pestrim glasbenim repertoarjem, saj so godbeniki izvedli tako domače kot tuje skladbe, filmsko in popularno glasbo, zimzelene, koncertne in praznične skladbe.

Kot solistka na pikolu se je predstavila Eva Janžekovič s skladbo »Fičfirič«. Letošnjo najbolj predvajano skladbo »Despacito« sta v godbeni izvedbi s solom popestrila Urša Flek na flavti in Samo Flajnik na saksofonu. Pri skladbi »My way is my decision« pa je zapela Hana Flajnik.

Godbeniki so izvedli še skladbe Jubiloso, Elvis Presley in concert, Batman, My way, Venček Avsenikovih, My way is my decision in Sveta noč. Skupaj z gostom ansamblom Slovenski zvok iz Rogaške Slatine, ki je na festivalu Oberkrainer Award v avstrijskem Gradcu bil letos razglašen za najboljši ansambel, pa so zaigrali še Silvestrski poljub in Na Golici. Pri slednji je za spontano presenečenje poskrbel legendarni trobentač Mestne godbe Metlika, ki je član godbe že 70 let, to je 86-letni Ivan Kapušin, ki je orkestru dirigiral s svojimi berglami in na koncu še zaigral na trobento.

Godbeniki so predstavili tudi svoje letošnje delo, ki je obsegalo več kot 80 vaj, kar znaša približno 180 ur igranja, ter vsaj 20 igranj in nastopov v Sloveniji in tudi v tujini. Godba in njeni člani so igrali v vrtcu Metlika, na prireditvi Dejmo malo fušat, na pustnem karnevalu in vuzemskem ponedeljku, na sprehodu okoli metlike, na prvomajski budnici (v Metliki, Drašičih in Rosalnicah), na koncertu na 35. Vinski vigredi z gosti Modrijani, na poletnem koncertu Mestne godbe Metlika v sklopu prireditev „Pridi zvečer na grad“, v taboru Mali princ na Želebeju, na podoknici in poroki flavtistke Valentine, na viteški svečanosti, na srečanju borcev domicilnih enot ter na priložnostnih rojstnodnevnih igranjih in godbenih druženjih (prvomajski piknik, piknik ob Kolpi pri Lovšinovih, martinovanje pri Flajnikovih).

Mestna godba Metlika se je udeležila tudi igranj na 13. reviji Zveze društev pihalnih orkestrov in godb Dolenjske in Bele krajine v Kočevju, na praznovanju 110. obletnice Godbe Gorje, na 11. mednarodnem festivalu pihalnih orkestrov v Malem Lošinju in na 39. srečanju godb in pihalnih orkestrov Dolenjske in Bele krajine v Straži.

Zelo ponosni pa so v Mestni godbi Metlika na to, da jim je v jeseni 2017 Ministrstvo za kulturo podelilo status društva v javnem interesu na področju kulture.

Mestna godba Metlika se zahvaljuje vsem, ki podpirajo delo godbenikov in vam želi srečno novo leto 2018!