podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Krško, Brestanica

FOTO: Vesna Pisarović na Gradu Rajhenburg

Piše: KD Krško, Ž.

Čas objave:
05.07.2018 16:12

S koncertom Vesne Pisarović se nadaljuje ciklus poletnih prireditev na gradu Rajhenburg.

_DSC3978 (Large).jpg

Priznana hrvaška glasbena ustvarjalka, ki se je najprej uveljavila kot pop pevka, kasneje pa jo je neobičajen preobrat v glasbenem izrazu privedel k jazzu, bo v družbi priznanih glasbenikov predstavila svoj najnovejši projekt z naslovom Naša velika pesmarica. 


Projekt Naša velika pesmarica je specifična in izvirna interpretacija dediščine bivše jugoslovanske zabavne glasbe iz obdobja 50-ih, 60-ih in 70-ih let preteklega stoletja. Srce parajoče balade v big-band aranžmajih in lahkotni evrovizijski hiti, prepesnitve francoskih šansonov in italijanskih šlagerjev, »prebrisane« twist melodije in pastoralne rock scene, swing ritmi in južnoameriški ritmi Mediterana – Vesna Pisarović in njeni glasbeni partnerji vse to podvržejo minucioznemu postopku dekonstrukcije: odtegnitvi in razstavitvi, spreobrnitvi in manipulaciji, ter ponovni sestavitvi v ekscentrično glasbeno montažo. V tem smislu nam namesto nostalgičnega hrepenenja po minulem, Naša velika pesmarica predstavi pravzaprav izrazito ustvarjalen odnos do preteklosti.

vp4 (Large).jpg

Vesna Pisarović je priznana hrvaška pevka, ki jo je k jazzu privedel neobičajen in radikalen preobrat v glasbenem izrazu. Po dolgoletni in uspešni karieri v popularni glasbi je leta 2012 pri znameniti berlinski avantgardni založbi Jazzwerkstatt objavila svoj jazz prvenec »With Suspicious Minds«. Trenutno živi in dela v Berlinu.

Koncert bo v petek, 6. julija ob 20.30 uri v atriju gradu Rajhenburg (Velika dvorana Kulturnega doma Krško v primeru slabega vremena. V primeru selitve se koncert začne ob 20.45 uri).