podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Krško

FOTO: V Bruslju tudi o obnovi gradu Rajhenburg

Piše: L.P.C.

Čas objave:
22.06.2018 14:26

Na pobudo evropskega poslanca z Nizozemske Lamberta van Nistelrooija in ob 30-letnici Evropske kohezijske politike je v torek, 19. junija, v sklopu kampanje »Let the stars shine« (Naj zvezde sijejo) v Evropskem parlamentu v Bruslju potekala predstavitev primerov dobrih praks črpanja sredstev EU.

V sodelovanju z devetimi evropskimi poslanci iz različnih držav se je na razstavi predstavilo 40 t. i. evropskih »zvezd« in njihovi nosilci, od tega pet slovenskih, med katerimi je bil tudi projekt celovite obnove gradu Rajhenburg.

Cilj predstavitve, ki so se je udeležili tudi direktorica občinske uprave Občine Krško Melita Čopar, direktorica Kulturnega doma Krško Darja Planinc in vodja enote Kulturnega doma Krško Grad Rajhenburg Helena Rožman, je predstaviti projekte, ki jih ne bi bilo brez sofinanciranja s strani EU.

Poleg obnove Gradu Rajhenburg so na pobudo evropskega poslanca Franca Bogoviča predstavili še projekt Center za ravnanje z odpadki RCERO Ljubljana, prvi muzej na prostem Dežela kozolcev Šentrupert, prvi razpršeni hotel v Sloveniji v dvorcu Trebnik in novo večnamensko športno dvorano v Podčetrtku. Poleg slovenskih zvezd so predstavili tudi »sijoče zvezde« Hrvaške, Francije, Nemčije, Romunije, Bolgarije, Poljske, Nizozemske in Belgije. Sicer pa je beseda tekla predvsem o pripravah na novo evropsko perspektivo 2021 – 2027.