petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Novice Brežice

FOTO: V Brežicah o starodavnih tolteških modrostih

Piše: M.K, Knjižnica Brežice

Čas objave:
28.05.2018 14:54

Brežiška knjižnica je bila prejšnji teden v znamenju starodavnih tolteških modrosti. V sodelovanju z Založbo Primus so pripravili četrto v ciklu predstavitev »IzBRANO s Primusom«.

IMG_3267 (Large).JPG

Ta slogan jih povezuje od letošnjega februarja, ko so se pogovarjali o Oshu. Sledilo je gostovanje Iris Tarbuk s Sorodnimi dušami ter Severina Lipovška s predavanjem o nizkohidratni prehrani.

IMG_3271 (Large).JPG

Četrtkovo predavanje, zadnje v spomladanskem delu, je bilo namenjeno ozaveščanju prepričanj, ki nas omejujejo in uničujejo naše odnose. Mirela Smajić Zuber je spregovorila o uspešnicah Štirje dogovori in Mojstrstvo ljubezni, dona Miguela Ruiza. Preverili so, kako lahko s pomočjo omenjenih modrosti zopet pridobimo svobodo, radost in igrivost.

IMG_3269 (Large).JPG

V ospredju so bili štirje dogovori: bodi brezgrajen v besedah, ničesar ne jemlji osebno, ničesar ne domnevaj, vedno daj vse od sebe. V povezavi s slednjo so spregovorili še o tem, da moč nikdar ni enaka in v ospredje postavili zgodbo oziroma delovanje ForrestaGumpa – prvoosebno pripoved o iskanju sreče in ljubezni.

IMG_3247 (Large).JPG

Po Ruizovo se lahko v ljubezni izmojstrimo le tako, da se v njej urimo. Ni nam je treba utemeljevati, ni nam je treba razlagati, samo vaditi se moramo v njej. Odličen pripomoček za tovrstno vadbo so sporočilne karte, katere smo izvlekli in prejeli tudi obiskovalci včerajšnjega predavanja.

IMG_3260 (Large).JPG

Dogodek so pripravili v okviru projekta Teden vseživljenjskega učenja 2018. Nov nabor mesečnih dogodkov za širšo javnost pa pripravljajo že septembra.