oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

fdv, palestina, podpora, protest Svet24.si

Študenti FDV še vedno vztrajajo s protestom

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Bela krajina

FOTO: Prva plezalna stena na vodi je navdušila

Piše: D.V.

Čas objave:
27.08.2018 10:54

Pestro dosedanje dogajanje na Črnfestu potrdilo svoj slogan "Dobro za vse". Še posebej je izstopala sobota, ki je bila v stilu Črnfesta športno in glasbeno obarvana. Popoldne je v Primostku v Big Berryu potekal Gravity Challenge, ki je požel velik uspeh na vodi.

20180825_DVG_challenge-162.jpg
Prva plezalna stena na vodi v Sloveniji
AvLab

Dogodek, kjer je bila postavljena prva plezalna stena na vodi v Sloveniji je obiskalo okoli 100 ljudi, na steni pa so se lahko preizkusili tako amaterji kot že malo bolj izkušeni plezalci.

20180825_DVG_challenge-371.jpg
Gravity Challenge je požel velik uspeh na vodi
AvLab
Kljub vremenu so bili vsi navdušeni nad izvedbo in fantje iz Dudes vs. Gravity so ponosno izpostavili, da so izredno veseli odziva in uspešno izpeljanega projekta, ki se je iz samo ideje razvil v resničnost.

20180825_DVG_challenge-344.jpg
Kljub vremenu so bili vsi navdušeni nad izvedbo
AvLab
V soboto zvečer pa so obiskovalci v Mladinskem kulturnem klubu poplesavali ob glasbi skupin TBF in Koala Voice. 

Pestro dosedanje dogajanje na Črnfestu potrdilo svoj slogan "Dobro za vse"
V preteklem tednu se je na Črnfestu vilo prav pestro dogajanje. Od glasbe, gledališča, otroškega smeha, športa, kulinarike in mnogo več. Festival je zaenkrat obiskalo okoli 3000 ljudi, v nadaljevanju programa pa jih organizatorji ne pričakujejo nič manj.

V ponedeljek je v Grajskem atriju potekala projekcija filmov iz Filmskih taborov Kolpa katerih pobudnica je belokranjska rojakinja Maja Weiss. Na dogodku je spregovorila o svojem življenju in zanimivostih iz filmskega sveta. V torek je v Kulturnem domu Črnomelj velik aplavz požela Gledališka skupina KBŠ pod vodstvom Nastasje Schweiger, s predstavo Zofija. S predstavo so igralci obeležili letos minevajočih 790 let od nastanka črnomaljske župnije in prve omembe Črnomlja kot naselja, za kar je zaslužna Zofija Višnjegorska.

Sreda je bila namenjena najmlajšim, ki so v Grajskem atriju iskali in tudi našli Zelenega škrata Ariela. V četrtek pa je v atriju zadišalo po hrani, saj je veganska kuharska delavnica z Veganiko, poskrbela za pravo malo specialitetno pojedino. Zvečer pa je skupina Teo Collori & Momento Cigano v preigravala mešanico romske glasbe in plesnega swinga. Na koncertu so obiskovalci lahko uživali v vrhunski glasbi akademskih glasbenikov ob manjši pogostitvi, ki je obiskovalce popeljala v obdobje salonov, cigar, čarlstona in lakastih čevljev.

Grajski atrij se je v petek iz obdobja salona pretvoril v alternativno sceno, saj je odmeval zvok skupin U$IŁ, Suzi Soprano,The Mint in Jegulja, ki so poskrbele, da so ljubitelji alternativne glasbe nahranili svojo dušo.

Tudi nov teden Črnfesta prinaša veliko zanimivosti in atrakcij:

Predavanje Nataše Briški (danes ob 20.00 v grajskem atriju; prost vstop), Kino pod zvezdami "Varuh meje" ( torek ob 21.00;Grajski atrij; prost vstop), Pika gre v šolo (sreda ob 18.00; Grajski atrij; odrasli 2, otroci1), Živa knjižnica (četrtek ob 17.00; Petrov trg), Zorbing (petek ob...), Dobrote iz črne kuhinje (petek ob ...; Kozolec nad Piccolom; ), koncert skupin Darla Smoking in Luto (petek ob 22.00; Grajski atrij; 6) in zaključni koncert letošnjega Črnfesta Nipke&Trkaj, Matter (sobota ob 22.00; Grajski atrij; dijaki in študenti 5, ostali 8).