podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Novo mesto

FOTO: Uspešno končane 55. Delavske športne igre

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.12.2015 17:57

Agencija za šport Novo mesto je sinoči v dvorani Visoke šole za upravljanje in poslovanje pripravila zaključno prireditev ob še eni uspešno izvedeni sezoni DŠI.

Najboljši posamezniki in ekipe so prejeli plakete in priznanja, razglasili so najboljšega športnika in športnico, prireditev pa je imela tudi dobrodelno noto.

Delavske športne igre novomeške občine so unikaten slovenski projekt z več kot 50-letno tradicijo. Projekt povezuje različne generacije ljubiteljev športa in rekreacije, ki na različnih tekmovanjih v spomladanskem in jesenskem delu zastopajo podjetja, organizacije, združenja, katerih del so, hkrati pa tekmujejo tudi v individualni konkurenci. Projekt DŠI spodbuja timski duh, motivira in navdušuje.

Kot je dejal vodja projekta DŠI Matjaž Kuzma, so v 55. sezoni izpeljali tekmovanja v vseh načrtovanih športnih disciplinah. Na tridesetih tekmovanjih v moški kategoriji in šestindvajsetih tekmovanjih v ženski kategoriji je nastopilo skupno 2769 rekreativnih športnikov iz 36 moških in 20 ženskih ekip. Kot že vrsto let zapored, je tudi tokrat zmagala Krka, tako v ženski, moški kot absolutni konkurenci.

Športnik in športnica DŠI leta 2015

Tudi tokrat so razglasili športnika leta DŠI, športnika, ki sta sodelovala na največ tekmovanjih oziroma v največ disciplinah. Lanski naslov sta ubranila Antonija Bahor (Policija) in Erik Kraševec (Ursa), posebno priznanje za dolgoletno sodelovanje in udeležbo pri projektu DŠI pa je prejel Vojko Antončič (Krka).
Vsi udeleženci pomagali socialno ogroženi družini

Že drugo leto zapored so bili vsi, ki so sodelovali na igrah, tudi dobrodelni – vsak udeleženec je namreč s svojim nastopom prispeval simbolični en evro, URSA števec se je tako na koncu ustavil pri številki 2769 evrov. Skupni projekt URSA Slovenija, Agencije za šport NM in OZRK Novo mesto je pomagal socialno ogroženi družini pri nujno potrebni adaptaciji hiše.

Dobrodelni odbojkarski izziv


Zmagovalna ekipa DŠI v odbojki, ekipa Krke, se bo 28. decembra v novomeški športni dvorani Marof na posebni prireditvi, t.i. Dobrodelnem odbojkarskem izzivu, pomerila z dvojico članske ekipe MOK Krka. Obračun šesterice amaterjev proti dvema profesionalcema bo obogatil še pester spremljevalni program, gledalci pa bodo tudi tokrat ob simboličnem dobrodelnem znesku imeli možnost napovedati razplet obračuna.

Nova sezona pred vrati

Nova sezona delavskih športnih iger se bo predvidoma začela 13. februarja z veleslalomom (v Kranjski Gori). Če bo kaj snega tudi na Dolenjskem, pa bodo smučarske teke pripravili v Brusnicah. Pokale najboljšim trem ekipam v ženski, moški in absolutni konkurenci pa bodo podelili na tradicionalni prireditvi Športnik leta 2015 MO Novo mesto, ki bo 4. februarja.

DELAVSKE ŠPORTNE IGRE 2015

Končni vrstni red ženske:
1. KRKA – 811 točk
2. POLICIJA – 703 točke
3. ROLETARSTVO MEDLE – 611 točk
Končni vrstni red moški:
1. KRKA – 1044 točk
2. REVOZ – 949 točk
3. ROLETARSTVO MEDLE – 942 točk
Absolutni končni vrstni red:
1. KRKA – 1855 točk
2. ROLETARSTVO MEDLE – 1613 točk
3. REVOZ – 1588 točk
Sledijo: Policija, Komunala, Adria Mobil, Društvo upokojencev, Splošna bolnišnica in drugi

Podrobneje o rezultatih DŠI tudi na spletni strani Agencije za šport.