evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Skrivnosten lokal, v katerem snemajo eksperiment

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Trebnje

FOTO: Trebanjski župan obiskal prvošolčke

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.09.2016 13:07

S 1. septembrom so šole zopet odprle svoja vrata nadobudnim šolarjem in prvošolčkom, za katere je to še prav poseben dan. V Občini Trebnje je letos med šolske klopi prvič sedlo 163 prvošolcev. Župan se je udeležil sprejema prvošolcev na OŠ Trebnje in OŠ Veliki Gaber, ter podružničnih šolah.

Tako z ravnateljem OŠ Trebnje, Radom Kostrevcem in ravnateljem OŠ Veliki Gaber, Gregorjem Udovčem je nagovoril otroke in njihove starše. Prvošolčkom je zaželel veliko uspeha pri iskanju svojega talenta skozi šolsko obdobje, starše pa vzpodbudil, da svojim otrokom pomagajo pri postavljanju na lastne noge, in sicer, da postanejo samostojni in odgovorni.

Po nagovoru je župan, kot vsako leto, prvošolčkom podelil slikanico s posvetilom.  Knjiga nosi naslov Zverjasec, zraven pa je priložen še DVD, na katerem je animirana risanka omenjene knjige. Prvi šolski dan je nekaj posebnega tako za otroke, kot starše, zato jim bo ta knjiga prav gotovo ostala v spominu za vse življenje. "Vsem prvošolčkom, ter ostalim šolarjem želimo uspešno in polno znanja novo šolsko leto," so še zapisali na občini Trebnje.