boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Zagradec

FOTO: Slovesno v Zagradcu

Piše: S.M.

Čas objave:
15.08.2018 09:13

Na predvečer Marijinega vnebovzetja ali velikega šmarna je bilo v Zagradcu še posebej slovesno, saj je v popolnoma prenovljeni župnijski cerkvi Marije brezmadežne potekalo slovesno bogoslužje ob 230-letnici obstoja in delovanja župnije.

IMG_8138.jpg
Novomeški škof msg. Andrej Glavan
Foto:S.Mirtič

Častitljivega jubileja se je udeležil novomeški škof monsinjor Andrej Glavan, kateri je v sklopu praznovanja visokega jubileja blagoslovil obnovljen glavni Marijin oltar, stranska oltarja, novi ambon in daritveni oltar s slikami škofa Friderika I.Barage, škofa Janeza Gnidovca, mučenca Alojzija Grozdeta ter drinskih mučenk Marije KrizineBojanc in Marije Antonije Fabjan.

IMG_8163.jpg
Novomeški škof msg. Andrej Glavan
Foto:S.Mirtič

Seveda so marljivi zagraški farani skupaj z župnikom Sašem Kovačem opravili še vrsto nujnih in vzdrževalnih del v notranjosti cerkve, zamenjali vrata na glavnem in stranskem vhodu, obnovili fasado cerkve in zvonika ter uredili dostope z asfaltno prevleko.

IMG_8145.jpg
Pri maši je bilo slovesno
Foto:S.Mirtič

Nove pridobitve je poleg številnih župljanov denarno podprlo kar dvaindvajset botrov, za kar se jim je še posebej v uvodnem delu slovesnosti zahvalil župnik Sašo Kovač, ki je tudi predstavil vsa obnovitvena dela. Farani so pomagali tako z delom kot tudi z materijalnimi sredstvi, na pomoč pa sta izdatno priskočili tudi KS Zagradec ter Občino Ivančna Gorica pri ureditvi in asfaltiranju poti okoli pokopališča.

IMG_8156.jpg
Marijin oltar
Foto:S.Mirtič

Praznovanje je s petjem polepšal domači mešani cerkveni pevski zbor pod vodstvom Roberta Kohka. Po slovesni sveti maši je sledila procesija z Marijinim kipom.