evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Novice Šentjernej

FOTO: Šentjernejski oktet napolnil dvorano

Piše: A.P.

Čas objave:
03.12.2018 14:04

Šentjernejski oktet je minulo soboto v Kulturnem centru Primoža Trubarja pripravil tradicionalni letni koncert, ki je bil v prvem delu posvečen 100-letnici konca prve svetovne vojne.

Skozi pesmi so v nabito polni dvorani člani okteta pričarali edinstveno harmonijo zvokov in z zanimivim programom navdušili občinstvo. »Hvaležni smo, da se je Šentjernejski oktet spomnil na 134 mladih šentjernejskih fantov, ki so bili žrtve krute vojne,« so sporočili iz Šentjerneja. Letošnji koncert je bil drugačen, razkošen in slovesen.
Nastopila je otroška folklorna skupina OŠ Šentjernej – Šentjernej. Skrbno pripravljeni plesni programi pod vodstvom Maje Miklavž Sintič, kjer se odražata pristna otroška igra in lepo troglasno petje so publiki podarili dodatno sproščenost in energijo. Nastopila so tudi dekleta iz dekliške vokalne skupine Sentio iz Orehovice, ki veliko pozornost namenjajo izvajanju cerkvene, ljudske in druge umetne glasbe. Poslanstvo skupine Sentio je spodbujati mlade k petju in predstavljati bogastvo cerkvene, dekliške in ženske vokalne zakladnice. Čaroben in doživet večer se je zaključil s spominom na glasbeno legendo Oliverja Dragojevića.
Nastopajoči in zbrani v dvorani so večer zaključili s kozarčkom najboljšega cvička v dolini, šentjernejskega kralja cvička Jureta Grubarja ter se družili ob okusih odličnih potic iz različnih koncev Slovenije. V Kulturnem centru Primoža Trubarja se je namreč odvijalo tudi regijsko ocenjevanje potic in razstava, ki so jo organizirale članice Društva kmetic Šentjernej. »Šentjernejski oktet je zopet dokazal, da znajo in zmorejo vsako leto prikazati nekaj novega. Veselimo se že njihovega naslednjega koncerta,« so še sporočili.