Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Skrivnosten lokal, v katerem snemajo eksperiment

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Novice Ribnica

FOTO: Ribniški stadion Ugar v novi podobi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.09.2016 08:59

Občina Ribnica je v partnerstvu s Športnim društvom Extrem pristopila k urejanju in opremljanju stadiona Ugar s potrebno infrastrukturo, svežo igriščno podlago in garderobami.

S procesom, ki še ni dosegel svoje končne podobe, se tako ustvarja boljše pogoje za izvajanje športnih dejavnosti na vseh ravneh in zagotavlja urejeno okolje prostočasne rekreacije vseh občanov Ribnice.

Nogometni stadion kot del celotnega športnega kompleksa je bil zgrajen davnega leta 1978 za potrebe jugoslovanske armade. Po odhodu slednje iz Ribnice 1991 je igralno površino zasedel rugby klub Ribnica, ki je postavil lično prostorsko infrastrukturo. Ta šport v deželi suhe robe ni pognal korenin, igralne površine so nekaj časa samevale , čeprav jih je uporabljala osnovna šola. » To je velika pridobitev za lokalno skupnost in še posebej športnike, » je dejal ribniški župan Jože Levstek.

Občina Ribnica je ob iniciativi in podpori Športnega društva Extrem v tek spravila naložbena in vzdrževalna dela ter pričela cestno-komunalno urejati tudi neposredno okolico stadiona. Tako vzdolž severne stranice že raste popolnoma prenovljena cesta s površino za varen dostop pešcev do igrišča, cestno razsvetljavo in prehodi, na nasproti ležeči strani pa je že urejeno utrjeno parkirišče. » Lahko smo pon osni na pridobitev, ki bo namenjena širokemu krogu uporabnikov, » poudarja Miha Klun, predsednik Športnega društva Extrem.

Vidni rezultati so bili prav tako doseženi pri pripravi kakovostnejše travnate podlage, dotrajana zaščitna ograja je bila letos odstranjena in zamenjana z novo panelno ograjo v izmeri nekaj več kot 550 m ter dodatnimi vhodnimi vrati. Prav tako so bile razširjene kapacitete garderob za tekmovalce in spremljevalno osebje z ločenimi bivalnimi zabojniki. Poleg dveh garderobnih je občina letos postavila še upravni in sanitarni zabojnik, ki je opremljen s tuši in stranišči. Velik prihranek pri opremljanju zabojnikov se je doseglo z uporabo in premestitvijo pohištvene opreme iz stare vrtca v Ribnici.


Nova je tudi igriščna oprema za igranje velikega nogometa, ki so jo preizkusili na revialni nogometni tekmi med veterani Ribnice in veterani Nogometnega kluba Olimpija ob zaključku otvoritvene prireditve. Izidi tekme je bil 4:3 za Ljubljančane.

V naslednjih letih se bo obnova nadaljevala. Tako bodo športne površine na južni strani na voljo še večji paleti športov, kar vključuje asfaltno rokometno igrišče, ki ga Ribnica doslej še nima, igrišče za košarko, odbojko, badminton, fitnes na prostem in drugo. »Obnovljeni stadion zagotovo pomeni začetek novega obdobja v delu nogometnega kluba Extrem, » je prepričan Jože Zidar, koordinator vseh selekciji v klubu.


Miha Klun o stadionu


Jože Zidar o pridobitvi


Jože Levstek o pridobitvi