podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Krško

FOTO: Rajhenburški pevci šopek pesmi podarili ''njej''

Piše: M.R.

Čas objave:
24.01.2018 10:17

Nedeljsko popoldne na gradu Rajhenburg je obogatil koncert Rajhenburškega okteta.

Ko so v jeseni oktetovci zopet urejali svoje članstvo, se je odzvalo devet pevcev in vsi so hoteli ostati, zato je pelo devet članov Rajhenburškega okteta – Janez Mirt, Roman in Boris Hrušovar, Marko Železnik, Tomaž Omerzel, Mirko Avsenak, Franci Bromše in Janko Avsenak, ki je njihov umetniški vodja, hkrati pa se je podpisal pod sedem priredb pesmi, v pesmi Moj psihoterapevt pa tudi kot avtor glasbe. Najprej so zvenele domače ljudske pesmi, potem pa še skrbno izbran šopek pesmi, ki so jih podarjali ženam, dekletom, skratka NJEJ.

Navduševale so, pa ne le zaradi besedil in melodij, ampak zaradi prelepo zlitih moških glasov in sposobnih solistov. K skladnemu zvenu so jim pomagali odlični instrumentalisti Špela Avsenak, Tine Marko in Zoran Košir, moške glasove pa je dopolnjevala tudi glasbena gostja Anja Žabkar z lepim, zvonkim sopranom. Vedro razpoloženje večera je odlično ustvarjala povezovalka koncerta Bernarda Žarn, ki je na prikupen, sproščen in šegav način nasmejala poslušalce in tudi pevce. V koncertu so pevci Rajhenburškega okteta vse svoje pevske sposobnosti izlili v pesmi in tako ne le dekletom, ampak tudi pesmim samim izpeli svojo ljubezen.
»Zato srčno upamo, da bodo NJEJ – PESMI ostali zvesti, sebi in nam v zadovoljstvo. Rajhenburški oktet bo svoj koncert NJEJ ponovil 18. februarja ob 18. uri v Dvorani v parku v Krškem,« so sporočili iz Rajhenburškega okteta.