podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Črnomelj

FOTO: Prvi del Tedna portugalke zaključen

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.10.2012 12:55

»Človek mora spoznati vino tako, kot spozna prijatelja; ne zgodovina in ne literatura mu ne bosta v pomoč. To znanje mora osvojiti sam, samostojno iz svoje notranjosti in ne od zunaj.«

Prvi del Tedna portugalke v Črnomaljski kleti v soorganizaciji Društva vinogradnikov Črnomelj in OI JSKD Črnomelj je zaključen.

V tretjem dnevu je svoje delo in mlado portugalko predstavila družina Hoznar iz Ručetne vasi pri Črnomlju. Znani vinar Alojz Hoznar vinogradniško-vinarsko delo uspešno predaja svojemu sinu Urošu, ki se že samostojno preizkuša, pri čemer očetovo znanje in izkušnje z veseljem upošteva. Kot kaže, je družina Hoznar že leta na dobri poti.

Včeraj je številno publiko je z glasbo pozno v noč navduševal DeŽur trio, katerega duša je seveda Črnomaljec Janez Doltar.


Po nekajdnevnem premoru ste na dneve portugalke ponovno vabjeni v sredo, 17. 10., ko se bo ob 20. uri predstavil vinar Franci Turk z Jelševnika pri Črnomlju.

Glasbeni del večera bomo prepustili Darku Daretu Grgiču, ki bo predstavil svojo zgoščenko »Pesmi izpod soda« in vas nato zabaval tudi z drugo glasbo.