oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Brežice

FOTO: Profesorji pozdravili dijake novince

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.09.2016 10:46

Tudi dijaki danes znova stopajo v šolske klopi. Ekonomska in trgovska šola Brežice in Srednja elektro šola in tehniška gimnazija sta nam poslali fotografije dijakov.

Medtem ko so se starejši dijaki ob 8. uri zjutraj zbrali kar v svojih že znanih matičnih učilnicah, so se novinci najprej spoznavali pred vhodom v šolsko stavbo, kjer so jih pričakali ravnatelj Martin Šoško in njihove nove razredničarke.




Po uvodnem pozdravu in izrečeni dobrodošlici novincem so jih nove razredničarke:
  • Mojca Tomažin (program trgovec – 19 dijakov),
  • Alenka Pečnik Kranjec (predšolska vzgoja - 30 dijakov),
  • Jadranka Roguljić (ekonomski tehnik SSI 28 dijakov) ter
  • Karmen Štefanič (ekonomski tehnik PTI 16 dijakov)
popeljale v lepo pripravljene matične učilnice, kjer so se najprej spoznali med seboj in uredili vse potrebno za prijeten začetek pouka ter si ogledali šolo in lepo telovadnico.


Prvi šolski dan so vsi dijaki imeli tri ure z razrednikom in po malici še tri skrajšane ure po urniku, kjer so spoznali tudi ostale profesorje in poklepetali o načinu dela in novih vsebinah, ki jih čakajo.

Dijakom je bila že prvi dan na voljo topla malica, dobili so svoje garderobne omarice, vrečke polne učbenikov iz šolskega sklada in veliko dobrih napotkov, kako najlepše preživeti prvi in vse naslednje dni v Ekonomski in trgovski šoli Brežice.

Profesorski zbor se bo tako kot doslej trudil, da bi dijaki v štirih neponovljivih letih mladosti pridobili vse potrebno znanje v prijetnem in čim bolj vzpodbudnem okolju, da bi pridobili vse potrebne veščine vključevanje v sodoben svet in da bi iz odraščajočih otrok postali dobri in uspešni odrasli, ki bi znali pravilno ubirati življenjske poti na višjih in visokih šolah ter fakultetah in hkrati že bili pripravljeni za takojšnjo zaposlitev in morebitni študij ob delu. Naj te želje vodijo vse profesorje in dijake tudi k strpnosti in solidarnosti, ki ga ta svet še kako potrebuje.