sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Novice Krško

FOTO: Prešerno branje v Domu starejših občanov Krško

Piše: U.Š.

Čas objave:
30.01.2018 08:04

Valvasorjeva knjižnica Krško je prejšnjo sredo v Domu starejših občanov Krško pripravila prireditev ob že jubilejnem petem zaključku bralnega projekta Od Prešerna do Prešerna ali Beremo prešerno, ki ga krška knjižnica izvaja za stanovalce Doma v okviru bralno-pogovornih srečanj Knjižne zmenkarije.

Uvodoma sta zbrane nagovorila direktorica Doma starejših občanov Krško Ani Nuša Masnik in v imenu knjižnice bibliotekar Vilko Planinc, ki sta poudarila vlogo in pomen branja in druženja s knjigami skozi vsa življenjska obdobja ter stanovalcem zaželela veliko nadaljnjih bralnih užitkov in prijetnih druženj s knjigami in knjižnico.

Po zaključnih prireditvah v preteklih letih, ko so stanovalce na potovanja v mladostna leta popeljale lutke lutkovne skupine Bukvica iz Valvasorjeve knjižnice Krško in sta jim o svojem delu spregovorila posavska literarna ustvarjalca Marija Hrvatin in Silvo Mavsar, je tokratna  prireditev potekala v duhu pripovedovanja ljudskih zgodb, saj sta bila gosta Katja Puntar iz Društva Fabularij in ljubiteljski zbiralec in zapisovalec zgodb Janko Gabrič, ki sta zbrane stanovalce nagovorila in razvedrila z izmišljenimi pravljičnimi in ljudskimi zgodbami, ki v svojem jedru vendarle skrivajo nekaj resničnega. Pripovedovanje so obogatili citrarski glasbeni vložki Gašperja Vidmarja, ki so vnašali lahkotnost, a hkrati krepili z zgodbami prebujena čustva.

Večje pozornosti na prireditvi so bile deležne stanovalke Lija Bačar, Angela Fric, Elica Krivec, Marija Kučič, Teodora Namestnik, Štefica Pirc in Eda Remih, ki so v letu 2017 od Prešerna do Prešerna, torej od 8. februarja do 3. decembra, uspešno zaključile bralni projekt. Prešerne bralke so v zahvalo za sodelovanje in v vzpodbudo za nadaljnje zahajanje na zmenke s knjigo in knjižnico prejele priznanja s simbolnimi nagradami.

FOTO: Sabina Rabzelj