Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Novo mesto

FOTO: Potapljaška čistilna akcija SUB – ECO 2019

Piše: S.D.

Čas objave:
18.06.2019 13:27

Potapljaško društvo M3 iz Novega mesta je minulo soboto pripravilo 17. ekološko akcijo čiščenja dna reke Krke »SUB-ECO KRKA 2019«.

V letošnji čistilni akciji se je v reko Krko, ki je imela 19 stopinj Celzija potopilo 22 potapljačev iz PD M3 in drugih klubov.
Od ostalih »kopenskih» ekip so sodelovali gasilci PGD Novo mesto, GRC, člani Ribiške družine Novo mesto ter nekaj zavednih posameznikov in krajanov, ki jim ni vseeno, kaj se dogaja z dolenjsko lepotico Krko. "Tako se nas je zbralo čez petdeset. Z našo reko se vsi tako radi pohvalijo, a naredijo bolj malo, da bi se njeno stanje izboljšalo, tako gre pohvala vsem udeležencem akcije," so sporočili iz potapljaškega društva M3 ter dodali, da je Krka največkrat izkoriščena kot »skrivališče« in odlagališče raznoraznih odpadkov, kar pa nikakor ni civiliziran način obnašanja. 

Kljub nekoliko slabši vidljivosti so iz vode odstranili zajetno količino steklenic, plastenk, kovinskih odpadkov, avtomobilskih delov, gum in drugih predmetov, ki nikakor ne sodijo v reko. "Vseeno smo veseli dejstva, da je novodobnih odpadkov vsako leto manj. Kot »trofejo« smo izvlekli pralni stroj , ki pa ni deloval ker ni bilo več komandnih gumbov," so še sporočili ter dodali, da "gre zahvala tudi vsem donatorjem in podpornikom, ki že vsa leta nesebično pomagajo s prispevki, brez katerih akcije ne bi mogli uspešno izpeljati. S tem so dokazali, da le niso vsi brezbrižni do okolja v katerem živijo in delajo."