palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Novice Loški Potok

FOTO: Po štirih mesecih po enem pasu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.09.2016 18:19

Od tretjega maja je bila do danes zjutraj zaprta za ves promet regionalna cesta Trava –Podplanina. Kljub temu, da je cesta - delno - odprta, pa je ogorčenje voznikov občutno.

Zaradi obnove bornih 50 metrov plazečega odseka na mikrolokaciji tik pod odcepom za Pungert sta brez povezave z občino Loški Potok ostali naselji Črni Potok in Podplanina nad Čabranko.
Dostop v te vasi je tačas bil mogoč le po približno dvajset kilometrov daljši krožni poti, čez Stari in Novi Kot ter hrvaška Prezid in Čabar. Uporabniki ceste, ki je bila z utrjenimi kamnitimi zložbami v celoti obnovljena med Travo in Podplanino leta 2000, so se na pristojne nenehno pritoževali, saj so večkrat podaljševali rok za dokončanje del.

Sprva je bilo načrtovano, da bo plazeči odsek saniran junija, nato julija, nazadnje v začetku avgusta. A je izvajalec del, CGP Novo mesto, roke vedno prestavljal, saj so se sproti pojavljale težave zaradi plazovitega terena, večkrat jim je zagodlo tudi vreme. Uporabniki ceste bi to vse razumeli, če bi bil plazeči odsek v celoti obnovili.


Danes zjutraj pa so odprli le polovico ceste, kar pomeni, da promet znova poteka enosmerno izmenično, za nameček pa je ta del še vedno v makadamski izvedbi.

Kdaj bo v celoti dokončan in asfaltiran ter predvsem varen za uporabo, sodeč po dosedanjih izkušnjah očitno ne more nihče več napovedati.