Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Novice Pišece

FOTO: Po koreninah slovenskega jezika na Unesco taboru

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.10.2017 07:24

Na razstavi From Senta with Love v atriju UE Brežice so svoja dela razstavili profesorji gimnazije in nadarjeni učenci Bolyai iz Sente.

V sklopu Unesco tabora so v Pišecah v atriju UE Brežice v torek odprli likovno razstavo z naslovom From Senta with Love, na kateri so svoja dela razstavili profesorji gimnazije za nadarjene učence Bolyai iz Sente.

Sreda pa je bila na taboru v znamenju slovenskega jezika. Zjutraj se je kar nekaj avtobusov z učenci, ravnateljico Nuško Ogorevc in učitelji OŠ Maksa Pleteršnika, njihovimi gosti - učenci in mentorji - odpravilo na poučni izlet. V Krškem so se sprehodili po parku, posvečenem protestantom, nato pa zavili še v muzej in si ogledali Mencingerjevo hišo. V Brežicah je sledil ogled Viteške dvorane in ostalih razstav v sklopu Posavskega muzeja Brežice, izlet pa so zaključili na Pleteršnikovi domačiji v Pišecah. Vsi so se strinjali, da je bil poučen in zanimiv izlet, pa se vreme jim je bilo naklonjeno.

Po kratkem premoru so se vsi zbrali pri mlinu v Pišecah, kjer se jim je pridružil tudi brežiški župan Ivan Molan. Iz rok učiteljice Anice Butkovič je prejel vrečko moke iz mlina, ki še edini obratuje v Pišecah. Nato so se vsi preselili pod pišeški kozolec, kjer je sledilo druženje ob vrhunski hrani in pijači, je zapisal novinarski tris OŠ Maksa Pleteršnika – Žan, David in Alenka, Mirjana Lipej pa je vse to zabeležila s fotoaparatom.