evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

nemo palec Njena.si

VIDEO: Nemo od vzhičenosti razbil pokal in si ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Brežice

FOTO: O alkoholu v prometu in družini

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.09.2015 10:24

V sodelovanju s Klubom zdravljenih alkoholikov Brežice, ki letos praznuje 30. obletnico delovanja in Policijsko postajo Brežice so včeraj, v Knjižnici Brežice, pripravili poučno predavanje Alkoholizem v prometu in družini ter posledice le-tega.

Dijaki 1. letnika Gimnazije Brežice in Ekonomske in trgovske šole Brežice so prisluhnili Marjanu Galiču in Alešu Lorberju s Policijske postaje Brežice. Uvodoma sta spregovorila o problematiki uživanja prepovedanih substanc, ki se kaže v spremenjenem videzu, vedenju, hoji in načinu govora. Dotaknila sta se nasilja preko interneta in dijake posvarila, kako lahko objavljanje osebnih podatkov in fotografij na spletu vpliva na njihovo življenje. Izvedeli so, kako se obnašamo pod vplivom alkohola, kateri zakoni urejajo področje alkohola, zakaj in kdaj ne smemo na cesto v alkoholiziranem stanju in še marsikaj.
Predavanje sta zaključila z mislijo, da lahko samo en dogodek spremeni življenje. Temu je sledil ogled kratkega filmčka, ob katerem noben prisoten ni ostal ravnodušen.