sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Novice Brežice

FOTO: Noč ima svojo ustvarjalno moč

Piše: Knjižnica Brežice

Čas objave:
18.11.2017 12:16

Prvo delavnico ustvarjalnega pisanja so z Natašo Jenuš v brežiški knjižnici pripravili ob letošnji noči knjige.

Slabih sedem mesecev po tem peturnem nočnem maratonu besed so bili znova v akciji, sporočajo iz brežiške knjižnice, kjer so se na petkov večer zopet srečali v knjižnični e-učilnici. V nekoliko predrugačeni zasedbi, a tudi tokrat z obilico ustvarjalnih zamisli. »Zunaj so v tihem jesenskem večeru nežno poletavali raznobarvni drevesni listi in tla prekrivali z nežno odejo. V toplini in svetlobi knjižničnih prostorov pa so hkrati s tem na papirnatih listih nastajale najrazličnejše stvaritve,« pravijo v knjižnici.

Poigrali so se s črkami, z zlogi in besedami. Ustvarjalni duh so sproščali z igro »kalodont« in se poigrali s koreni. Ne z zelenjavnimi, pač pa z določenimi sklopi besed, ki so tvorili vsebinsko povezane besede in besedne zveze. Strinjali so se, da jih besede, ki se končajo na isto črko, hitro zanesejo v rime. V narobe pravljici jih je z najrazličnejšimi dogodivščinami nasmejala Rdeča kapica. Tudi volk in babica, pa Muca Copatarica in Kekec ter mnogi drugi niso bili od muh. Spisali so tudi z »Volk in sedem kozličkov« naslovljene kriminalke. Kdove, morda bodo kdaj luč sveta ugledale na knjižnih policah.

Vsekakor jim ni bilo dolgčas. Tradicionalne zapise so predrugačili in jih odeli v nove preobleke ter se poigravali v in z domišljijo.

Večerni termin za obisk in ustvarjalno druženje v knjižnici so tudi tokrat izkoristili v polni meri. Pravijo, da gre v tretje rado, zato že snujejo novo ustvarjalnico.