boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Metlika

FOTO: Najboljša vina letošnje Vinske vigredi

Piše: Dolenjski list, M.B.J .

Čas objave:
15.04.2019 16:52

V sklopu 37. Vinske vigredi, ki bo na vseh treh metliških trgih od 17. do 19. maja, je bilo minuli konec tedna v Metliki ocenjevanje vin, na katerega je prišlo 314 vzorcev iz Bele krajine in tujine. Ocenile so jih štiri petčlanske komisije, ki so jim predsedovali Ivanka Badovinac, dr. Mojmir Wondra in dr. Franci Čuš.

Ocenjevanje vin v sklopu Vinske vigredi.jpg
Ocenjevanje vin v sklopu Vinske vigredi
Foto: Dolenjski list, M.B.J.

Šampion belokranjca PTP je z oceno 17,27 točke postalo vino družine Vrtin z Doblič pri Črnomlju. Najboljšo metliško črnino PTP so donegovali v Vinski kleti Kmetijske zadruge Metlika ( 17,20 t.), šampion suhih vin tekočega letnika pa je postala modra frankinja (18,20 t.) Vinske kleti Prus s Krmačine pri Metliki, kjer so donegovali tudi šampiona predikatnih in posebnih vin. To je z 19,80 točke postal rumeni muškat suhi jagodni izbor letnika 2011. Šampiona tujih vin pa je pridelal Josip Rajakovič iz Krašičev na Hrvaškem. To je z 19,50 točkami postal traminec suhi jagodni izbor l. 2014. 

Ocenjevanje vin.jpg
Ocenjevanje vin
Foto: Dolenjski list, M.B.J.

Kot je po ocenjevanju povedala Badovinčeva, je lanski vinski letnik kljub temu, da so vinogradnike pestile težave, dober, kar pa je predvsem rezultat njihovega znanja in organiziranosti ter tehnologije. Glede na to, da mnoga vina še pridobivajo na kakovosti, pa ga bodo v prihodnje gotovo ocenili kot zelo dobrega.