sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Novice Mirna

FOTO: Na Mirni državna sekretarka Štravs-Podlogarjeva in minister Gašperšič

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.11.2016 17:05

Vlada Republike Slovenije se tudi danes mudi na Dolenjskem. Državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar in minister za infrastrukturo sta se ločeno srečala z županom Občine Mirna Dušanom Skerbišem.

Župan Dušan Skerbiš in državna sekretarka Eva Štravs Podlogar sta večji del srečanja namenila pogovoru o Mreži postajališč za avtodome po Sloveniji. Nosilec projekta je Občina Mirna, vanj pa je vključenih več kot 50 slovenskih občin, ki jih druži misel o enotnem predstavljanju Slovenije kot popotnikom z avtodomi prijazne destinacije. Državna sekretarka je ponovno pohvalila vsa prizadevanja vključenih v projekt in spodbudila, naj se aktivnosti nadaljujejo. Po pogovoru sta si ogledalala tudi lokacijo bodočega postajališča za avtodome na Mirni.

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič in predstavniki Direkcije RS za infrastrukturo so se na Mirni ustavili na gradbišču in se seznanili s potekom obnove odseka državne ceste pod Rojami. Gradnja poteka po načrtih in vsi uporabniki te ceste se lahko nadejajo, da se bodo po urejeni cesti vozili pred koncem leta. Obnavljajo nekaj manj kot polkilometrski odsek ceste, ob katerem bo pločnik z javno razsvetljavo. Uredili bodo tudi dva priključka občinskih cest na državno cesto – priključek na Roje I in levi zavijalni pas na Roje II. Skupna vrednost naložbe je 243 tisoč evrov, pri čemer občina zagotavlja dobrih 53 tisoč evrov, preostanek pa država. Skupini sta se pridružila tudi sosednja župana Rupert Gole in Anton Maver.


Župan Dušan Skerbiš je ob tem gostom predstavil tudi želje Mirnčanov in bližnjih podjetnikov, da se čim prej začne tudi prestavitev regionalne ceste R1-215 oziroma gradnja tako imenovane mirnske obvoznice. Za pridobitev investicijske dokumentacije bo Občina Mirna po predlogu proračuna za prihodnje namenila 120.000 evrov in tako naredila nov korak k uresničitvi prepotrebne izgradnje 1,75 km dolge ceste, ki bi razbremenila center Mirne, z izgradnjo pa bi se sprostilo eno od ozkih grl na cesti Trebnje-Sevnica. Naložba, ki v večjem delu teče po ozemlju mirnske občine, 450 m pa po šentruperski občini, je ocenjena na približno 3 milijone evrov, ki jih mora preko načrta razvojnih programov zagotoviti država. Del sredstev pa zagotovita lokalni skupnosti, in sicer za izgradnjo pločnikov in javne razsvetljave ob tej cesti znotraj naselja.