podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Žužemberk

FOTO: Na državno tekmovanje iz orientacije kar z dvema ekipama

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.09.2015 19:08

Udeležba in doseganje odličnih rezultatov na tekmovanju v gasilskih športnih disciplinah in gasilskem kvizu sta jim dala idejo o sodelovanju na tekmovanju iz gasilske orientacije. Zanje povsem nova disciplina in prav zato še bolj privlačna, je mlade iz PGD Reber navdušila in prevzela.

(Foto: Tanja Hrovat)

Poznavanje topografskih znakov, praktično znanje iz orientacije, vaja z vedrovko, štafetno vezanje vozlov ter hitrostno zvijanje cevi in spajanje na trojak so naloge, ki jih mora ekipa opraviti na kontrolnih točkah, ki se nahajajo na začrtani progi.

Pionirji Nuša Glavan, Dominik Hrovat in Filip Mohorčič ter mladinke Maja Glavan, Urša Kepa in Erika Mohorčič so svoje široko gasilsko znanje in spretnost pri veščinah prikazali že na prvem tekmovanju iz orientacije, ki je potekalo, 5.9.2015 v Malem Podljubnu pod okriljem GZ Novo mesto. Osvojeni 3. mesti sta obe ekipi vodili na regijsko tekmovanje, ki je že naslednjo soboto potekalo v Mokronogu. Osvojili so dvojno 2. mesto, kar dokazuje, da se znajdejo s karto in kompasom tudi v neznanem kraju.

Priprave na tekmovanje so se nadaljevale, saj so se v soboto, 19.5.2015 udeležili državnega tekmovanja v orientaciji, ki so ga gostili na Dolah pri Litiji. Približno 600 mladih gasilk in gasilcev, med njimi tudi rebrški so se pomerili v tem, kdo bo najhitreje opravil s progo in zadanimi nalogami. Vztrajnost, trud in pogum so obe ekipi pripeljali do cilja in seznanili s povsem novo izkušnjo.

Sodelovanje pri različnih gasilskih dejavnostih dajejo mladim pozitivne smernice za življenje. Spoznavajo nove veščine, naučijo se dobrih vrednot, vztrajnosti, poguma in medsebojnega prijateljstva ter pomoči drugim.