902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

alex volasko Njena.si

Alex Volasko in Lara o svoji zvezi: Ljubezen je ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Dvor

FOTO: Mladi gasilci so se pomerili v kvizu

Piše: S.M.

Čas objave:
25.02.2018 10:19

Gasilska zveza Novo mesto je v organizaciji PGD Dvor 24. februarja pripravila tradicionalni gasilski kviz novomeške gasilske zveze.

Organizacija tekmovanja je potekala na dveh lokacijah, v podružnični šoli Dvor in tukajšnjem gasilskem domu. Gasilci pod vodstvom predsednika PGD Dvor Aleša Reparja, ki je bil tudi vodja tekmovanja, soposkrbeli za najmanjšo podrobnost. V kvizu je sodelovalo 44 ekip, ki so se pomerile v treh starostnih kategorijah, v teoretičnem in v praktičnem znanju. Poleg znanja o prvi pomoči, požarni preventivi, iskanju besed, so morali mladi izkazati tudi v vezanju vozlov in gasilskih spretnostih. Po besedah predsednika tekmovalnega odbora Silva Vene, ki je v uvodnem delu zaključnega srečanja pozdravil vse prisotne,so15. kviz gasilske mladine s pomočjo sodnikov in domačinov izpeljali odlično, k temu pa so pripomogli s svojim znanjem in mladostjo potrdili tudimladi gasilci in gasilke.

S prikazanim so bili zelo zadovoljni tudi župan Občine Žužemberk Franc Škufca, predsednik in poveljnik PGD Dvor Aleš Repar ter Tomaž Obštetar, vsi pa so na koncupodelili tudi spominske medalje in pokale. Pri pionirjih so prva tri mesta osvojile ekipe Križi1, Grmovlje 1 in Mali Podljuben 1. V kategoriji mladink in mladincev je zmagale ekipa Grmovlje 4, pred drugo ekipo Prečne in ekipo Reber2. Med pripravnicami pa sta osvojili pokal obe ekipi Grmovelj. Najboljše tri ekipe se bodo meseca marca pomerile tudi na regijskem kvizu.

Najštevilčnejša zasedba mladih gasilk in gasilcev je prišla iz PGD Grmovlje. » V naši vasi so vsi otroci včlanjeni v gasilsko društvo, tudi na vaje zelo radi prihajajo, saj jih motiviram kolikor se da,« je povedala mentorica Melita Blatnik in dodala, da je najboljša motivacija prav kolajna okoli vratu. Sicer so se grmoveljski najmlajši, ki so mimogrede lani osvojili 25 pokalov, nakviz pripravljali okoli tri tedne. Slavko Mirtič

Foto: S. Mirtič