sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Novice Črnomelj

FOTO: Mlade družine učili kuhanja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.05.2013 14:32

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj letos že osemnajstič zapored koordinira prireditve v času Tedna vseživljenjskega učenja (TVU) na območju Bele krajine.

Pripravili so Koledar prireditev v TVU 2013, v katerem je zbranih 211 izobraževalnih, predstavitvenih, informativno-svetovalnih, kulturnih in družabnih dogodkov.

V pestrem naboru dogajanja izpostavljajo dogodek, ki so ga izvedli 9. maja, in sicer so gostili Emilijo Pavlič, avtorico kuharskih knjig Za otroke kuhajmo zdravo in Mamica, nauči me kuhati. Knjiga Za otroke kuhajmo zdravo je uvrščena med osemnajst najboljših kuharskih knjig na svetu, in sicer v dveh kategorijah: Otroci in družina (11. mesto) in Zdrava prehrana (13. mesto). Knjiga Mamica, nauči me kuhati pa je prejela laskavi naziv Best in the world na mednarodnem sejmu 16th Gourmand World Cookbook Awards 2011. Kot so zapisali v sporočilu za javnost gre za enega redkih dogodkov, ki udeležence pouči o kuhanju. Udeležili pa so se ga predvsem starši mlajših otrok, saj je bil namen srečanja predstaviti prehranske potrebe otrok, 4 osnovne načine kuhanja, uporabo svežih, domačih, sezonskih živil pri kuhanju in sestavo uravnoteženih jedilnikov.

Avtorica je poudarila, da imajo ljudje premalo znanja o kuhanju. Poleg tega se sprašuje, kako bodo ljudje preživeli s skromnimi sredstvi, če je vedenje o boljšem, varnejšem in zdravem kuhanju še vedno na stranskem tiru.

Dodali so še, da so srečanje zapustili dobre volje, saj so se je nalezli od Emilije, z novimi znanji in odločeni, da vnesemo spremembe v svojo kuhinjo.