podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Brežice

FOTO: Medgeneracijsko druženje v Knjižnici Brežice

Piše: Knjižnica Brežice

Čas objave:
02.12.2017 13:13

Medgeneracijsko druženje je bilo povezovalni člen zadnjega dne v tednu praznovanja splošnih knjižnic.

Letošnji dan splošnih knjižnic je namreč kar 58 knjižnic podaljšalo v ves teden, med njimi je za svoje člane in uporabnike pestro dogajanje med knjižnimi policami pripravila tudi brežiška knjižnica. Ves teden so z različnimi dogodki in dejavnostmi vabili med knjižne police bralce in obiskovalce vseh starosti.

Na mladinskem oddelku so s praznovanjem začeli že v začetku meseca, ko so najmlajše povabili na gledališko predstavo Ovčka, ki je prišla na večerjo. V tednu praznovanja so pripravili razstavi Slovenskih top 10 – največkrat izposojeno slovensko mladinsko leposlovje in Knjižni junaki iz pravljic dedkov in babic, v Torkovem druženju3 so ustvarjali božično-novoletne voščilnice, učenci OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova in Kapele so se udeležili dejavnosti Rastem s knjigo. Ob zaključku tedna, kot piko na i – bi lahko rekli, pa so v goste povabili gospo Boženo Ostrovršnik, stanovalko Doma upokojencev Brežice, nekdanjo učiteljico in članico Bralnega kluba Lastovke, in učence drugega razreda OŠ Brežice ter skupini Duhci in Muce iz Vrtca Mavrica Brežice.

Otroci so lahko doživeli obisk v knjižnici malo drugače. Zgodbe, pesmi in uganke sta tokrat pospremila drugačna melodija in ton. Praznično vzdušje pa se v knjižnici nadaljuje že v december. Dobrodošli med knjižnične police in k druženju.