pasco-kruh Svet24.si

Kruh s podgano? Hvala, a nisem več lačen

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

fake news mediji lazne novice pf Reporter.si

V slovenskih medijih ostajamo samo še mazohisti, ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Novice Krško

FOTO: Med prostovoljci Sopotnikov tudi krški župan

Piše: Občina Krško, L.P.C.

Čas objave:
19.09.2018 08:51

V okviru aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti, ki v tem tednu poteka pod geslom Združuj in učinkovito potuj, posvečen pa je tudi starejšim, so predstavniki Zavoda Sopotniki v Večgeneracijskem centru Posavje, Krško včeraj predstavili brezplačne prevoze za starejše v občini Krško.

Za en dan je prostovoljec v projektu Sopotniki postal tudi župan občine Krško mag. Miran Stanko, ki je občanko iz Krškega odpeljal po nakupih. Na srečanju s prostovoljkami se je zahvalil vsem, ki svoj prosti čas nesebično namenjajo za prevoze in spremstvo starejših občank in občanov.

_DSC1685.jpg
Župan Miran Stanko je občanko iz Krškega odpeljal po nakupih.
L.P.C.

Zavod Sopotniki v občini Krško v sodelovanju z Občino Krško in Centrom za socialno delo Krško starejšim občankam in občanom že od januarja zagotavlja brezplačne prevoze. Na ta način starejši iz zaledja lažje dostopajo do zdravnikov, v trgovine, na obiske, pokopališče, k frizerju itd., pri čemer prostovoljci starejše tudi spremljajo in jim pomagajo na poti do trgovine ali zdravnika. Od januarja do konca avgusta 2018 so prostovoljci v občini Krško po besedah koordinatorke enote Krško Nine Kolenc opravili 285 prevozov in prevozili 15.094 km, v njihovo bazo pa sprejeli 108 uporabnikov.

_DSC1670.jpg
Do danes je bilo opravljenih 285 prevozov in prevoženih 15.094 km
L.P.C.

Župan se je na včerajšnjem srečanju s prostovoljkami vsem zahvalil za njihovo neprecenljivo delo ter poudaril, da se včasih niti zavedamo, kako pomembna je za vsakdanje življenje starejših njihova pomoč. Ker je uporabnikov vedno več, si želijo v Zavodu Sopotniki pridobiti še večje število prostovoljcev v enoti Sopotnikov Krško, ki bi jim pomagali, zato vabijo vse, da jih za več informacij pokličejo na telefonsko številko 031 441 999.