sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Novice Krško

FOTO: Ljubezen do cvetja na slikarskem platnu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.08.2016 10:23

V Valvasorjevi knjižnici Krško je do sredine septembra na ogled razstava 'Cvet na ogled' Gabriele Tršelič.

»Največkrat prinesem s sprehoda travniški šopek, ga dam v vazo in ga slikam po opazovanju z akrilnimi barvami. Obenem se čudim tem čudovitim stvaritvam narave, ki je nihče ne more premagati. Tako v nekaj popoldnevih nastane slika šopka, ki me razveseljuje vsakič, ko jo pogledam.« S temi besedami je svojo prvo samostojno slikarsko razstavo, ki jo je umestila v avlo Valvasorjeve knjižnice Krško, pospremila Gabriela Tršelič.

Na razstavo je uvrstila 23 avtorskih slik nastalih v obdobju od 2011 do 2016 in jih združila pod naslovom Cvet na ogled. Z razstavljenimi slikami predstavlja svojo ljubezen do cvetja, saj, kakor je zapisala, pri cvetlicah občuduje »oblike, barve in njene odtenke, nežnost in krhkost v vsakem cvetu, ritmični red«.

Gabriela Tršelič je slikarske veščine pridobivala in izpopolnjevala na likovnih študijskih krožkih v okviru Ljudske univerze Krško pod vodstvom akademske slikarke Mojce Lampe Kajtna, kjer so se seznanili z različnimi slikarskimi tehnikami, a sama ostaja zvesta realističnemu slikanju. S svojimi deli je do sedaj sodelovala na skupnih razstavah omenjenega likovnega krožka, razstavljala in sodelovala je s Kulturnim društvom Libna, tokratna razstava v prostorih Valvasorjeve knjižnice Krško pa je njena prva samostojna razstava.

Slike šopkov, predvsem travniškega in vrtnega cvetja, prinašajo v prostore knjižnice pridih narave in opozarjajo, da sta eleganca in lepota dosegljivi ter vsem dostopni v tako preprostih, a hkrati kompleksnih stvareh, kot so cvetovi.  Kot so še sporočili iz Valvasorjeve knjižnice Krško bo razstava na ogled do sredine septembra.