boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

nemo palec Njena.si

VIDEO: Nemo od vzhičenosti razbil pokal in si ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Krško

FOTO: Krško branju prijazna občina

Piše: Občina Krško

Čas objave:
05.12.2017 11:22

Med 18 slovenskimi občinami, ki so včeraj v Kranju prejele naziv »Branju prijazna občina«, ki ga podeljujejo Zveza slovenskih splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo za kulturo, je tudi Krško.

Gre za priznanje občinam, ki uspešno izvajajo in podpirajo ukrepe za izboljšanje bralne pismenosti, spodbujanje branja in razvoj bralne kulture. V imenu Občine Krško, ki je na tem področju v sodelovanju z Valvasorjevo knjižnico Krško v tem letu pripravila številne dogodke in projekte, je priznanje prejela direktorica občinske uprave Melita Čopar. Dogodka pa sta se udeležila tudi direktorica Valvasorjeve knjižnice Krško Urška Lobnikar Paunović in Vili Planinc, strokovni sodelavec Valvasorjeve knjižnice Krško.

Strokovna komisija je zbrala osemnajst občin, poleg Krškega so naziv prejele še Mestni občini Ljubljana in Kranj ter Črna na Koroškem, Hrastnik, Hrpelje-Kozina, Ivančna Gorica, Kamnik, Krško, Prevalje, Radovljica, Slovenske Konjice, Sveti Andraž v Slovenskih Goricah, Šmartno pri Litiji, Velike Lašče, Trzin, Tržič in Žalec.

Prvi javni natečaj je sicer nastal z namenom občine spodbuditi k bolj aktivnemu delovanju v lokalni skupnosti in povezovanju med različnimi organizacijami za izboljšanje bralne pismenosti in bralne kulture. Strokovna komisija je izbrala občine, ki s svojimi praksami pri tem izstopajo in uspešno vključujejo prebivalce lokalne skupnosti.